Hlavní obsah

Slavnosti slunovratu výjimečně otevřou chotěšovský klášter včetně barokního podzemí

Novinky, Alena Lochmannová

Místní akční skupina Radbuza pořádá Slavnosti slunovratu, letos nově na dvou místech a ve dvou různých termínech.

Foto: MAS Radbuza

V Chotěšově se akce uskuteční již tuto sobotu 17. 6., začátek je ve 14:00 před konventem kláštera.

Článek

V Chotěšově se akce uskuteční již v sobotu 17. června, začátek je ve 14:00 před konventem kláštera. Připraven bude hudební program: na podiu se vystřídají tělesa KántryBend, Michal Žára s kapelou a Olympic revival. I doprovodný program bude bohatý – postupně návštěvníky čeká kouzelnické vystoupení, ukázka historického šermu a v podvečer, až se setmí, ohnivá show. Konec akce je naplánován na 21:30 hod.

Po celý den budou probíhat prohlídky konventu Kláštera Chotěšov a otevřeno k nahlédnutí bude i barokní podzemí, které není v sezoně běžně přístupné. Celodenní občerstvení je samozřejmostí. Pro jakékoliv informace bude k dispozici infostánek MAS Radbuza. Připraven bude také fotopoint. Ani děti se nebudou nudit: kromě vystoupení kouzelnice je čeká dětský koutek, kde se bude malovat na obličej, mohou si tvarovat balonky a užívat si na skákacím hradu.

Letos se MAS Radbuza rozhodla jít cestou oslovení hlavně lokálních řemeslníků a producentů, kteří působí v jejím zájmovém území, což je oblast kolem Dobřan, Chotěšova a Nýřan. Těšit se proto můžete na šperkařské výrobky, uměleckého kováře, lokální pekařství, domácí zákusky, marmelády atd.

Druhá slunovratová slavnost pozve návštěvníky v sobotu 1. července do Kozolup u Plzně. Začíná ve 14:30 hodin a opět se můžete těšit na Olympic revival, Hudbu na klíč a Michal Tučný revival. Nebude chybět vystoupení kouzelníka, vystoupení šermířů, ohnivá show a stánky jarmarečníků. Program potrvá až do 22:30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám