Hlavní obsah

Slavnosti škol Prahy 5 v Portheimce se opět vydařily

Novinky, Helena Šebestová

Třetí ročník Slavností školy Prahy 5 proběhl v sobotu 12. října v pražském parku Portheimka. Počasí akci přálo, a školy a školky Prahy 5 se svými žáky se tak s rodiči a veřejností setkaly za slunného, teplého počasí.

Foto: Petr Lein

Kouzelník Jan Komberec

Článek

Akci jako již tradičně moderoval populární Martin Zounar a nechyběla na ní ani starostka Prahy 5, paní Renáta Zajíčková. Cílem Slavností škol Prahy 5 bylo opět seznámit rodiče, prarodiče i širokou veřejnost se všemi aktéry v oblasti vzdělávání, kteří působí na celém území Městské části Praha 5 v rámci projektu „Místní akční plán rozvoje vzdělávání II“. Školy, školky a další školská zařízení Prahy 5 se v Portheimce prezentovaly v krásně vyzdobených stáncích a všechny přítomné nadchla také vystoupení dětí na pódiu s divadelními a hudebními produkcemi.

Novinkou v letošním roce bylo zahájení dlouhodobé kampaně MČ Praha 5 „S nadhledem na síti“, jejímž dlouhodobým cílem je poukázat na závažnost tématu digitální gramotnosti. První část s názvem „Dětství online“ se zaměřuje na téma bezpečnosti dětí na internetu. Akce byla představena nejen na pódiu, mimo jiné paní starostkou prahy 5 Renátou Zajíčkovou, ale více informací se mohli přítomní dozvědět také u informačního stánku Vzdělávacího a informačního centra Praha 5.

Ani letos nechyběl bohatý doprovodný program. Na pódiu vystoupil kouzelník Jan Komberec, zazpívali zpěvák Patrik Stoupa a kapela Černý ledňáček. V prostorách parku pak na hosty akce čekalo dětmi oblíbené malování na obličej, mohli si vyzkoušet sebeobranu nebo si třeba nechat vyrobit originální „psí zámky“ od VIP DOG TAGS. Samozřejmostí bylo bohaté občerstvení.

„Chtěla bych poděkovat všem, kdo se podíleli na letošních slavnostech škol,“ řekla mimo jiné starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková, „protože je za tím obrovské množství práce, obrovské nasazení, které museli nejen učitelé a děti vynaložit.“ Uvedla také, že se již nyní těší na další ročník této krásné akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám