Hlavní obsah

Slavnosti města Stříbra pozlatilo slunce

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se konaly Slavnosti města Stříbra s rádiem Blaník. V pátek i v sobotu čekal návštěvníky bohatý program.

Foto: Martina Sihelská

Vystoupily i děti z MŠ a ZŠ.

Článek

Páteční den patřil stříbrským kapelám a dětem ze ZŠ a MŠ. Postupně se tak na pódiu vystřídaly děti z mateřinky a základních škol, spolu s nimi předvedla taneční skupina řadu irských tanců. Následovala dechová hudba Amátovka, poté vystoupili muzikanti Rocka Rolly. Závěr večera patřil Cowardu, který na stříbrské scéně působí už dvacet let.

Sobotní ráno věštilo horký den a teploty se skutečně pohybovaly kolem třiceti stupňů. V 9 hodin odstartoval Josef Zimovčák jízdou na vysokém kole projekt Na kole dětem. Na pódiu se mezitím připravily děti ze stříbrské ZUŠ, na které navázala skupina Ragulin a kapely z partnerských měst. Mezitím proběhlo na radnici uvítání zástupců partnerských měst a také čestného občana Stříbra Pavla Nováka. Návštěvníkům radnice zazpíval na balkónu obřadní síně Dětský pěvecký sbor ze ZŠ z Mánesovy ulice pod vedením Blanky Červené. Zpěv dětí vyvolal obrovský aplaus, posluchači vstali se svých židlí a dlouho tleskali směrem k balkónu.

Z radnice se všichni odebrali do kasáren, kde ve 13 hodin proběhlo slavnostní zahájení městských slavností. O vstup se postarala Zlatíčka ze Stříbra. Program pokračoval vystoupením Šárky Rezkové, Štěpána Kojana, Standy Hložka, Vládi Hrona, závěr obstarala skupina Děda Mládek Illegal band.

Mezitím se konaly v prostoru kasáren různé akce, soutěže i prezentace. Diváci mohli obdivovat výcviky kynologů pod vedením Anny Maryškové, skoky na kolech stříbrských bikerů, prezentovali se také členové různých organizací, jako AMK Stříbro, veteránské vozy, RC modely, klub Reset, DDM Stříbro, nechyběli ani sportovní piloti závodního vozu, kteří svezli řadu zájemců.

Areál doplnil stánkový prodej, pouťové atrakce, televizní obrazovky nemohly chybět, neboť ve večerních hodinách probíhalo fotbalové utkání mezi Českem a Polskem. Výhra pak strhla nespoutané veselí.

Překvapením byla nevšední multimediální show, kdy starý objekt v kasárnách postupně měnil tvář. Starý dům obrůstal květy, zaplnil se vodou, kde plavaly ryby, objevila se stříbrská radnice, rozsvítila se okna atd. Poté následoval velký ohňostroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám