Hlavní obsah

Slavnosti města Mikulova mohou být vítanou nabídkou pro poslední májový víkend

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci května se konají Slavnosti města Mikulova, které stojí za pozornost milovníkům historie, folklóru, vína, i všem, kteří se již těší na festivalovou atmosféru a rádi zajdou do amfiteátru na legendární MIG 21 nebo královnu nejmladšího publika Ewu Farnou.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Mikulov také atraktivní formou návštěvníkům přiblíží svou minulost – v programu se objeví Římané, Židé, Liechtensteinové, Dietrichsteinové i vojáci z doby napoleonské. Komponovaný program Májový víkend s Muzejní nocí připravilo i Regionální muzeum v Mikulově, jeho součástí je noční prohlídka a bohatý program v celých prostorách historického zámku.

"Cílem koncepce městských slavností je mimo jiné i motivovat nejmladší generaci a dávat jim prostor pro vystoupení i soutěžení. S hudebním programem se tak zapojí mladí umělci z místních škol a školáci budou soutěžit ve vědomostech. Na nejmenší hosty čeká zábava v zámecké zahradě, kde si můžou vyzkoušet hry našich dědečků a babiček – cvrnkání kuliček, honění obruče, běh na chůdách nebo střílení z praku," řekla Marcela Koňáková, ředitelka pořádající agentury Mikulovská rozvojová.

V sobotu 25. května se koná jeden z prvních open air koncertů sezóny v amfiteátru, těšit se můžou příznivci Ewy Farne, slovenské kapely Ine Kafé a fanoušci MIG 21.

Celou akci doprovází také Mikulovské vinné trhy, které pořádá hotel Zámeček. Záštitu nad totou prestižní vinařskou akcí převzal osobně prezident republiky Miloš Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám