Hlavní obsah

Slavnosti Kouzla sladké Itálie s výstavou vozů Ferrari, Maserati a Fiat pořádá zámek Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský den na zámku Loučeň můžete prožít už tuto sobotu dne 8.9. Výstava vozů značek Ferrari, Maserati a Fiat, italská kuchyně v zámecké restauraci, oživlé prohlídky zámku na téma Italské manželství, bonbóny Ferrero, sýry Orrero a další italské lahůdky, a to vše s hudbou na vás čeká na zámku.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Nejslavnější kněžna v historii loučeňského zámku, Marie Thurn – Taxis, vyrůstala na italském zámku Duino nedaleko Terstu a celý svůj život na Itálii také vzpomínala.

Tato historie  inspirovala zámek Loučeň k uspořádání slavnosti "Kouzla sladké Itálie", při které bude představeno mnoho z toho, co dala Itálie světu. 

„Tátové jistě ocení vystavené vozy Ferrari, Maserati a Fiat,“ řekl manažer zámku Jiří Senohrábek, " a maminky určitě rády posedí v kavárničce v italském stylu, která vznikne na jediný den na zámeckém nádvoří. Zvlášť když jim k tomu bude hrát nejen italské hity živá kapela. Nepochybně pak prostřednictvím hudby i rády zavzpomínají na své dětství a mládí".

V zámeckém amfiteátru se od 13 hodin budou živě zpívat písně osmdesátých let z repertoáru slavné skupiny Ricchi e Poveri. „Tyhle diskotékové šlágry u nás velmi vtipně zpopularizovala příležitostná formace Triky a pověry. Mnozí pamětníci si určitě dosud vzpomínají na energií nabitá vystoupení Petry Janů, Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře,“ připomíná Jiří Senohrábek.

Výlet za Pinocchiem

Z klasické italské hudby, jejímž nejznámějším reprezentantem je Antonio Vivaldi,  návštěvníci uslyší od 16:30 hodin úryvky při recitálu od známé sopranistky Jany Heryánové - Ryklové v zámeckém kostele Nanebevzetí P. Marie.

Pro děti je připraven výlet za Pinocchiem. „Bylo by zvláštní, kdyby tomu tentokrát bylo jinak. Za dětmi přijde ve 14 hodin do zámeckého amfiteátru Pinocchio, vedle francouzského dospěláckého kolegy Cyrana z Bergeracu snad nejslavnější nosáč všech světově známých příběhů,“ zmiňuje hlavní programový bod zámeckých slavností pro dětského návštěvníka Jiří Senohrábek.

Děti se mohou těšit i na čokoládové bonbóny Ferrero, celodenní soutěžní kvíz s odměnou - chutnými či jinak lákavými cenami. „Také zámecká restaurace Vtipná kaše bude ten den vařit výhradně italská jídla. Právě před malou chvílí jsem viděl připravený jídelníček a musím říci, že páni kuchaři se opravdu snažili. Na sobotu se nakoupily výhradně ty nejkvalitnější italské suroviny,“ tvrdí manažer zámku Loučeň.

Italské manželství může být ovšem i manželství a to tom se mohou návštěvníci zámku Loučeň přesvědčit při absolvování humorem a decibely oživlými zámeckými prohlídkami, které jsou na programu každou hodinu od 11:30 do 16:30 hod.  

Reklama

Výběr článků

Načítám