Hlavní obsah

Slavia Hradec Králové vyhrála volejbalový Český pohár starších žáků

Novinky, Michaela Poláková

O víkendu v královéhradecké hale Slavia vyvrcholil volejbalový Český pohár starších žáků. Vyhrál ho domácí tým pod vedením trenéra Jakuba Lejska.

Foto: Michaela Poláková

Hradečtí žáci

Článek

„Hradec Králové má velkou výhodu v hale Slavie. Je zde 6 kurtů a je možno zde tyto velké akce pořádat. Náš oddíl volejbalu dlouhodobě spolupracuje s Českým volejbalovým svazem a není to jediná akce. Začátkem května pořádáme Mistrovství republiky žáků a v září testovací turnaj sportovních center a v prosinci republikový Vánoční turnaj. Dvakrát ročně pořádáme Festival barevného minivolejbalu,“ uvedl Jakub Lejsek.

Finálový turnaj v Hradci Králové přivítal 24 týmů. A ty si to v osmičlenných skupinách rozdaly o co nejlepší pozice. Hradec Králové měl velké ambice. „V letošním roce máme nejlepší tým za poslední roky. Před konáním finále se dělíme s Ostravou o první místo. O vítězi rozhodne pravděpodobně poslední nedělní zápas, který hrajeme právě s Ostravou. Pět hráčů máme v reprezentačním výběru lvíčat,“ prozradil před turnajem Lejsek.

Rozhodoval až poslední zápas

Finálový turnaj vyvrcholil zápasem Hradce Králové a Ostravy. Týmů, které byly dosud neporaženy. Utkání bylo dlouho vyrovnané a rozhodl ho až pátý set. A ten vyhráli domácí hráči 15:6. Vyhráli i bez svého smečaře Tomáše Kunce, který si podvrtl kotník. Za Hradcem a Ostravou se na třetím místě umístil tým ČZU Praha.

Individuální ocenění pro hráče byla rozdána za přítomnosti Zdeňka Finka, primátora Hradce Králové, Jiřího Zacha, svazového trenéra mládeže, a dalších osobností. Především legendy libereckého volejbalu Jana Jeslínka.

Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Jan Pastorek z Přerova, Tomáš Čermák z Opavy. Nejlepším trenérem se stal domácí Jakub Lejsek. Nejlepším přijímajícím hráčem se stal Marek Šulc z Litomyšle. Nejlepšího blokaře měl tým Komety Praha, stal se jím Vladimír Mikulenka. Nahrávačskou jedničkou turnaje byl domácí Matěj Klimeš, a nejlepším útočníkem se stal Matěj Šmídl z Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám