Hlavní obsah

Skútr sraz v Rožnově pod Radhoštěm s přehledem překonal loňskou účast

Novinky, Zdenka Vaníčková

V sobotu 14. června se v Rožnově pod Radhoštěm konal třetí ročník mezinárodního srazu skútrů. I navzdory špatným předpovědím počasí, které se nakonec bohužel vyplnily, se na rožnovském náměstí sjelo přes 300 vyšperkovaných strojů. S přehledem se tak o více než stovku překonala loňská účast.

Foto: Jiří Škrobák

Vyšperkované a naleštěné skútry se sjeli na třetí ročník mezinárodního srazu skútrů do Rožnova pod Radhoštěm

Článek

„Jízda na skútru je srdcová záležitost. Zkusit by si to měl každý, kochat se při jízdě krajinou, navíc tou naší, valašskou, to je slast,” řekl organizátor akce Radek Rebroš.

I když se počasí opravdu nepředvedlo a přišly slibované přeháňky, účast na srazu skútrů si nenechalo ujít spousta skútristů a skútristek nejen z celé České republiky, ale i ze Slovenska, Polska nebo Rakouska. „Myslím si, že špatné počasí nám paradoxně pomohlo v utužení kolektivu. Je tu cítit přátelská, až bratrská atmosféra,” dodal Rebroš oblečený pro tuto speciální příležitost ve valašském kroji.

Po ranním občerstvení u skútristy Kristiana v jeho obchůdku s výbornou kávou a sorbetem se v sobotní poledne začalo rožnovské náměstí naplňovat stroji všech barev a tvarů, a že bylo na co se koukat. Některé kousky byly i ze 70. let.

Vyjížďku po krásách Valašska zakončili skútristi na Prostřední Bečvě, kde v areálu místního výletiště vytvořila parádní atmosféru kapela Koridor. Během večera byly vyhlášeny výsledky soutěže O nejlepší zvuk a O nejhezčí skútristku a vítězové obou kategorií se mohli těšit z lístků na letošní Moto GP, které věnovala společnost Robe.

Skútristi přispěli na Libušín

Nedělní výjezd na Pustevny a následně do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm byl ve znamení Libušína. Během celé akce si mohli účastníci i návštěvníci srazu zakoupit samolepku s motivem Libušína a podpořit tak jeho obnovu. Na konto obnovy Libušína bylo díky skútristům připsáno 2858 Kč.

Sraz byl tak stylově zakončen a organizátorům patří velký dík, stejně jako firmám, které se rozhodli akci podpořit: Město Rožnov pod Radhoštěm, Valašské muzeum v přírodě, Robe, Dioflex, Reality Kocourek, HV Free, Mai Cafe, Reklamarožnov.cz, Dolda Trans, Storica Enotria, hotel Soláň, Lotus Grill, Unipar a další. 

Reklama

Výběr článků

Načítám