Hlavní obsah

Skupina LUNO v čele s Emou Brabcovou představí v M-klubu své nové album

Novinky, Ondřej Smolka

Česká hudební skupina LUNO přijede do meziříčského M-klubu představit svou aktuální tvorbu. Jako hosté se na koncertu představí kapela Bro’s ’n‘ Beasts. Koncert je naplánován na první prosincovou sobotu na osmou hodinu večerní.

Foto: Archiv LUNO

Kapela LUNO představí novou desku Litato.

Článek

Výraznou charakteristikou kapely LUNO je hlas zpěvačky Emy Brabcové, kterou mohou posluchači znát například z kapel Roe-Deer a Khoiba. A právě ve skupině Roe-Deer se Ema potkala s dalším členem LUNA, a to Šmitym. Ten jí v listopadu 2009 nabídl natočení sólového alba. Ema neváhala a společně začali pracovat na desce. V průběhu času se začal sólový projekt měnit v kapelu a ke spolupráci byl přizván bubeník Jan Janečka ze Southpaw a kytarista Mejla Kukulský z Vypsané fixy. Kvůli vytíženosti Mejly museli hledat nového kytaristu a tím se stal Martyn Starý, který s LUNO hraje doteď.

Debutová deska Luno, vyšla na Vánoce 2012 a skupina zároveň do světa vypustila video k první písni Close to Violence. Hudební portál musicserver.cz zařadil debutové album LUNO do svého žebříčku 25 nejlepších českých alb roku 2011 hned na deváté místo a recenzent Petr Adámek o albu napsal: „Z jejich debutu číší sebevědomí, aranžérská zkušenost a poctivá producentská práce.“ Kromě veselejší skladby Here To Be Not There, se celá deska nese v potemnělé atmosféře.

Pro všechny fanoušky, kteří si k LUNO našli cestu, před nedávnem vydali druhou destu s názvem Litato (Love is the Answer to All). Obsahuje čtyři skladby, každou ve studiové a akustické verzi a podle kritiků je přístupnější než debutová Luno. A právě novou desku přijedou LUNO představit valašskomeziříčskému publiku do M-klubu první prosincovou sobotu.

Vstupenky na koncert si můžete v předprodeji pořídit v Informačním centru ve Valašském Meziříčí nebo online na stránkách www.kzvalmez.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám