Hlavní obsah

Skotský bluesrockový bard Stan the Man míří do Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodák z Edinburghu, vlastním jménem Stanislaw Wolarz, od konce 90. let trvale usazený v Praze, spolu se svým Bohemian Blues Bandem zavítá ve čtvrtek 22. listopadu do písecké Divadelní kavárny.

Foto: archiv

Stan the Man

Článek

V rodné domovině se tento muzikant věnoval hře na kytaru i baskytaru již v roce 1964, od roku 1966 již začal vystupovat s poloprofesionálními soulovými a rhytm & bluesovými kapelami, během 70. let působil na londýnské hudební scéně. V průběhu kariéry jamoval s mnoha muzikanty z okruhu doprovodných spoluhráčů významných veličin, jako jsou Fats Domino B. B. King, Anslay Dunbar nebo New Yardbirds.

Po první návštěvě v roce 1986 mu učarovala Praha, kam se následně nadobro přestěhoval a založil zmíněný Bohemian Blues Band. Dalšími kmenovými hráči jsou Tono Durátný - bass a Kamil Němec - bicí. V této sestavě natočil i řadu CD, jedno pouze v duu s basistou Durátným, jiná naopak navíc i s hosty jako jsou zpěvačka Anne „Betty“ Semper či Robert Vašíček (klávesy). 

Koncert tohoto energického bluesmana proběhne v Divadelní kavárně v Písku 22. listopadu od 20.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám