Hlavní obsah

Skořápka s Alenou Mihulovou v Týništi nad Orlicí

Novinky, Dana Dobešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 24. ledna v 19 hodin bude jeviště Kulturního centra v Týništi nad Orlicí patřit divadlu Ungelt a jeho úspěšné komedii Skořápka s Alenou Mihulovou a Petrou Nesvačilovou v hlavních rolích.

Foto: Marie Krbová

SKOŘÁPKA

Článek

Alena Mihulová, bývalá manželka filmaře Karla Kachyni (1924-2004), která se v 17 letech objevila v hlavní roli jeho filmu Sestřičky, a držitelka Českého lva za herecký výkon ve filmu Domácí péče, se po letech objevuje na jevišti Divadla Ungelt. V komedii polského autora Marcina Szczygielskeho Skořápka jí zdařile sekunduje Petra Nesvačilová, herečka a režisérka, ve filmu na sebe poprvé upozornila ve filmu Pusinky (2006).

A o co jde? V zapadlé knihovně se schází nesourodá dvojice. Zakřiknutá knihovnice a suverénní zlatokopka. Co přinese toto setkání dvou žen, které na první pohled nemají vůbec nic společného? Ukazuje se, že obě žijí v chorobných vztazích – jedna s neodbytnou matkou a jedna s agresivním manželem... 

Jak píše ve své kritice (i-divadlo.cz) Helena Grégrová: „Křehký a dojemný příběh o náhodném setkání dvou žen v odlišných životních situacích a zdánlivě tak rozdílných povah se prostřednictvím bezchybné herecké partneřiny Aleny Mihulové a Petry Nesvačilové proměňuje v neomylný tah Divadla Ungelt na branku diváckých srdcí. Ten veskrze příjemný pocit a zážitek z pozvolného oťukávání skořápek obou hrdinek, jejich cesty k pochopení a vzájemnému obohacení si hýčkám ještě teď. A tleskám!“ 

Přijďte se podívat na herecký koncert obou aktérek kritiky vysoce hodnocené komedie o nečekaném přátelství a cestě ke svobodě. Ještě není vyprodáno - poslední vstupenky čekají právě na vás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám