Hlavní obsah

Školy ze Zlínského a Jihomoravského kraje soutěžily v Uherském Brodě

Novinky, Elen Sladká

Pod heslem Normální je pracovat se na Středním odborném učilišti (SOU) Uherský Brod konala dovednostní soutěž pro žáky ze Speciálních a Praktických škol Zlínského a Jihomoravského kraje.

Foto: Elen Sladká

Normální je pracovat

Článek

„Naším záměrem bylo zvyšování povědomí o možnostech dalšího vzdělávání těchto specifických žáků v řemeslech, po kterých je aktuálně největší poptávka na trhu práce a také prověření jejich zručnosti, trpělivosti a orientace v pracovních činnostech,“ uvedl ředitel SOU UB Jiří Polanský.

Soutěžící přišel pozdravit také hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák. „Každý má předpoklady pro něco jiného. Některé děti jdou studovat a některé se budou lépe cítit při manuální práci. Tady mají možnost si něco konkrétního vyrobit a zažít radost z vlastnoručně vyrobené věci. Přeji všem soutěžícím, aby se jim dařilo v práci i v životě,“ řekl v úvodu soutěže hejtman Mišák.

Pozvání pořadatelů přijalo osm škol. Přijeli soutěžící z Kyjova, Veselí nad Moravou, Zlína, Uherského Hradiště, Bojkovic, Valašských Klobouk, Slavičíma a samozřejmě Uherského Brodu.

Soutěžilo se ve třech oborech, a to pekař, tesař a opravář automechanik. Pekaři měli za úkol vyrobit jemné briošky a bílkovou polevou nazdobit perníčky. Pro tesaře byla připravena výroba dřevěné hrací kostky a opraváři automechanici se museli poprat s výrobou plechové odkládací krabičky. Všichni soutěžící se velmi snažili, takže cenu nakonec dostal každý.

Reklama

Výběr článků

Načítám