Hlavní obsah

Školka Beruška ve Frýdku-Místku příjme další děti

Novinky, Jana Matějíková

Mateřská škola Beruška na ulici Olbrachtova ve Frýdku prochází v těchto dnech rekonstrukcí a úpravou vnitřních prostor, čímž se navýší i její kapacita. Bude ji moci navštěvovat více dětí. Proto se také uskuteční dodatečný zápis do této mateřské školy, a to 14. září od 8 do 15.45 hodin.

Foto: Petr Pavelka

MŠ Beruška - rekonstrukce kuchyně

Článek

„V mateřince byly upraveny vnitřní dispozice, takže se zvýšila kapacita jedné ze tříd z 12 na 25 dětí. Každé nově vzniklé místo v mateřinkách je vítáno, můžeme tak uspokojit více rodičů, kteří mají zájem umístit své dítě do školky co nejblíže svému bydlišti. Všeobecně máme ve městě míst ve školkách dostatek. Někdy ovšem musejí rodiče z důvodu naplnění kapacity v některé ze školek volit pro svého potomka umístění ve školce vzdálenější od bydliště,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Rekonstrukcí prošla značná část objektu. Kuchyň byla upravena a dostala nové technologické vybavení a malý nákladní výtah do patra. Nové jsou také šatny, umývárna a toalety pro děti i vstupní prostory.

„Myšleno bylo i na bezpečnost. K patru objektu bylo z venkovní terasy vybudováno ocelové požární schodiště a v celém objektu byly vyměněny radiátory, které dosud chránily dřevěné kryty. Nyní jsou ve školce radiátory, které není nutné zakrývat, protože vyhovují bezpečnostním požadavkům. Novinkou je také podlahová krytina ze sametového vinylu s kvalitou, hřejivostí a pohodlím koberce. Položena je v herně. Pořízeno bylo i nové vnitřní vybavení, převážně skříňky a úložné prostory,“ popsal úpravy náměstek primátora Jiří Kajzar. Náklady jsou vyčísleny na více jak šest miliónů korun.

Charakter mateřské školy se vyznačuje přátelským, partnerským, environmentálním přístupem s důrazem na respektování individuality každého dítěte vycházející z programu Začít spolu, ve kterém je modelovou školkou. Mateřská škola dlouhodobě vykazuje spokojené děti, spokojené rodiče. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám