Hlavní obsah

Škody způsobené silným větrem odstraňovali hasiči na celém území Zlínského kraje

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následky silného větru odstraňovali profesionální i dobrovolní hasiči od nedělního večera 23. září do pondělního dopoledne na území celého Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vítr lámal především stromy.

Článek

„Zasahovali jsme u 44 hlášených událostí, ve třech případech se jednalo o problémy se střešním pláštěm a jeho doplňky. V jednom případě vítr strhl nezabezpečený stavební materiál, který spadl zaparkované osobní vozidlo. U dalších 38 událostí se jednalo o popadané stromy a větve na silniční komunikace. Ulomené větve poškodily dva zaparkované osobní automobily,“ informoval v pondělí 24. září Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

První hlášení o uvolněné plechové střešní krytině v Krásnu nad Bečvou přijali hasiči v neděli 23. září v 18:19 hodin. Po příjezdu odstranili jeden z plechů střešní krytiny. Majiteli doporučili střechu řádně zabezpečit.

„Poslední hlášení o spadlé větvi na osobní automobil v Otrokovicích v Jiráskově ulici přijali hasiči v pondělí 24. září v 10:08 hodin. Hasiči větev odstranili s pomocí motorové pily,“ dodal mluvčí hasičů.

V průběhu prací nedošlo ke zranění osob, větrné počasí způsobilo jen materiální škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám