Hlavní obsah

Škodíci Ostrov jsou v šipkách ve své kategorii vicemistry ČR

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký úspěch slavil malý šipkový klub z Ostrova na Mistrovství ČR družstev v kategorii C (vítězové 2. lig v každém českém i moravském kraji ) konané o víkendu ve Valdicích u Jičína.

Foto: Jan Mrenica

Šipkový klub Škodíci Ostrov (v bílomodrých dresech) obsadil na Mistrovství ČR družstev ve své kategorii úžasné a nečekané 2. místo.

Článek

Ostrovští Škodíci jeli na turnaj bez větších cílů a s minimální zkušeností. Spousta z nich ani nikdy nebyla na takto velkém turnaji a neokusila takové bouřlivé prostředí jako bylo právě ve Valdicích. Pro ně to byl určitě velký zážitek a čest takto prezentovat Karlovarský kraj.

Ve složení Petr Nekola, Jiří Budík, Ondřej Rom, Jan Mrenica, Miroslav Ogorek, Bui Duy Nghia, František Hochman, Ota Piskáček vybojovali druhé místo.

V kategorii C se prezentovalo 37 týmů. Karlovarský byl vylosován do skupiny E, kde postupně narazil na soupeře Dravci Přerov, Dabléři Ostrava a Nowis Pardubice. S dvěma výhrami a jednou prohrou nakonec překvapivě skončili díky lepšímu skóre na 1. místě.

V další a už ve vyřazovací fázi dostal klub z Ostrova díky umístění v základní skupině volný los. O postup mezi nejlepší osmičku bojoval s moravským týmem ze Střelic a překvapivě hladce v poměru 5:0 zvítězil - a tak se jeho členům začal pomalu splňovat sen, ve který před turnajem málokdo věřil.

Ve čtvrtfinále čekal Ostrov těžký soupeř Olympia Tábor B. Nakonec se opět radovali Škodíci po výsledku 5:4. To už bylo všem jasné, že tohle vítěztví jim zaručuje jisté umístění na bedně a že domů nepojedou s prázdnou.

Bylo skvělé pozorovat, jak si týmy užívají šanci zahrát si turnaj a utkání s týmy, se kterými by nikdy neměly šanci se potkat. Přátelská atmosféra byla neuvěřitelná. Poražení dokázali, přes osobní zklamání, ocenit výkony soupeřů.

Skvělou šipkovou podívanou mohli diváci vidět v boji o finále, kde po obrovské bitvě a s nejtěsnějším rozdílem 5:4 vyhráli kluci z Karlovarského kraje proti Darts Club Držovice. Po vítězství vypukla ta pravá nefalšovaná radost. Sen se stal skutečností!

Ve finále nenechali českobudějovičtí Vampíři nikoho na pochybách, kdo že je v sezóně 2011/2012 v kategorii C nejlepší. Od samotného úvodu šli do vedení a to si udrželi po celé utkání. Konečný výsledek 5:2 byl pro Škodíky zklamáním.

Po vzájemné gratulaci se už ale zase otřásal celý sál a bolest z druhého místa byla ta tam. Všichni se objímali a potřásali si rukama snad s každým, kdo právě v kulturním domě ve Valdicích byl. Čtveřice zářila štěstím a při společném zpěvu státní hymny naskakovala i husí kůže. Kdo tam nebyl, ten neuvěří.

Aktuality, fotografie a postřehy najdete na klubovém webu www.skodiciostrov.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám