Hlavní obsah

Škodaland je stále plně využíván, v letních měsících se očekává ještě vyšší zájem

Novinky, Miroslav Knotek

Multifunkční sportovní areál Škodaland u plzeňské přehradní nádrže České údolí je v provozu už pátý rok. Aby měli jeho návštěvníci potřebu se sem vracet, pracuje centrální obvod neustále na jeho vylepšování, aby návštěvníci byli co nejspokojenější.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

V areálu najdeme různá hřiště, in-line dráhu, minigolfové hřiště, skate park, dále pak centra pro seniory, koupací jezírko, vodní šlapadla a loďky. Škodaland je i dějištěm kulturních a společenských akcí, jako je třeba Balónová show, Plzeňské ohýnky, aj.  

„Snažíme se vycházet vstříc občanům, chceme, aby se ve Škodalandu cítili dobře a zároveň bezpečně,“ říká starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer. „Zprovoznili jsme například kamerový systém, rozšířili wi-fi připojení, u dětského koutku přibyla zámková dlažba a v neposlední řadě proběhla také rekonstrukce občerstvení, abychom návštěvníkům zajistili kvalitní služby,“ vyjmenoval starosta Neubauer.  

O sportování a trávení volného času je ve Škodalandu velký zájem a proto už druhým rokem monitoruje pro své potřeby centrální obvod počet návštěvníků. Výsledná čísla za měsíc duben a květen jsou pro obvod opět potěšující.  

„Od začátku dubna do konce května navštívilo areál více než 21 tisíc lidí, přičemž nejvíce návštěvníků přišlo v červnu a to necelých 14 tisíc,” prozradila Jaroslava Maříková, místostarostka MO Plzeň 3. „Samozřejmostí už je také rezervační systém sportovišť, který běží druhý rokem. Návštěvníci mají online přehled, zda je v jimi zvolený termín určité hřiště volné nebo už obsazené,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám