Hlavní obsah

Škoda Auto věnovala vážně nemocným dětem prostřednictví Života dětem bezmála milión korun

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 25 vážně nemocných dětí se v loňském roce dočkalo finanční podpory od charitativní organizace Život dětem ze zaměstnanecké sbírky ve Škoda Auto. Tato každoroční sbírka v loňském roce vynesla částku 898 056 Kč. Celkový výtěžek z předchozích ročníků se tak rozrostl na výši 1 975 056 Kč.

Foto: Život dětem
Článek

„Máme velkou radost, že ŠKODA AUTO Česká republika a její zaměstnanci v roce 2016 společně pomohli dalším 25 vážně nemocným dětem, a to celkovou finanční částkou 898 056 korun. Za všechny rodiny dětí nám nezbývá než poděkovat. Každoroční podpory a důvěry v dlouholetou spolupráci si i my v Život dětem nesmírně vážíme. Peníze byly využity podle individuálních potřeb každého dítěte tak, aby jim zakoupené zdravotní pomůcky či uhrazené rehabilitační pobyty co nejvíce pomohly v jejich léčbě,“ informovala ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Spolupráce probíhá od roku 2014, kdy se organizace Život dětem stala součástí projektu společnosti Škoda Auto a Odborů KOVO, jenž v rámci zaměstnaneckých sbírek přispívá na dobročinné účely. Sbírky probíhají formou pravidelných měsíčních srážek ze mzdy zaměstnanců. Vybraná částka je následně firmou Škoda Auto navýšena o dalších 80 procent.

„V minulých dvou letech jsme pomohli 39 dětem, které musí každodenně bojovat s opravdu těžkými nemocemi typu dětská mozková obrna, autismus, herpetická encefalitida, Downův syndrom, Duchennova svalová dystrofie, onkologická onemocnění apod. Je pro nás velkou ctí, že zaměstnanci Škoda Auto si do zaměstnaneckých sbírek vybrali naši organizaci Život dětem až do roku 2018. Díky pravidelným příjmům budeme mít možnost plánovat a realizovat další náročné projekty a podpořit tak vážně nemocné děti,” doplnila Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám