Hlavní obsah

Škoda Auto v pondělí zahájí výrobu, zaměstnancům budou sloužit svozové autobusy

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 27. dubna bude znovu zahájena výroba ve Škoda Auto. Obnovení provozu MHD se aktuálně nechystá, autobusy představují stále velmi vysoké riziko nákazy koronavirem.

Článek

„Chceme chránit obyvatele Mladé Boleslavi při rozjezdu automobilky, kdy se dá předpokládat masivní koncentrace lidí na některých místech. Proto jsme se se Škoda Auto jakožto největším zaměstnavatelem ve městě domluvili na zřízení svozových autobusů, což zaměstnance v maximální možné míře izoluje od ostatních obyvatel města a zabrání tak jejich dlouhodobějšímu kontaktu alespoň v uzavřených prostorách autobusů,“ uvedl primátor města Raduan Nwelati.

I přes tento krok nadále doporučuje využívat k dopravě do práce automobily, jízdní kola, případně pěší chůzi, hromadnou dopravu volit až v případě, kdy není jiná možnost.

Jak bude tato doprava fungovat? Ze 7 nástupních stanovišť v Mladé Boleslavi pojedou zaměstnanci automobilky bez zastávky přímo na čtyři místa u areálu Škoda Auto, kde budou moci vystoupit.

Budou to konkrétně autobusové nádraží (u 7. brány), Zalužany (u 13. brány), Česana a Parts Centrum v Řepově. Na těchto 7 nástupních míst se zaměstnanci mohou dopravit v případě potřeby rovněž svozovými autobusy, a to z 20 zastávek v okolních obcích a příměstských částech.

Po skončení směny zaměstnance svozové busy opět odvezou na jedno ze sedmi nástupních stanovišť.

Před nástupem do autobusu, k němuž cestujícího opravňuje průchodka do závodu a rovněž povinná rouška na obličeji, bude každému zaměstnanci také změřena teplota a dojde k dezinfekci rukou. Placení jízdného ve svozových autobusech bude stejné jako v autobusech MHD za normálního režimu.

Nástupní stanoviště pro svozovou dopravu do Škoda Auto:

Havlíčkova ulice u FOKY; ulice U Stadionu (u vjezdu na městský stadion); autobusové nádraží TVK u Výstaviště; náměstí Republiky; Jičínská ulice u internátu zemědělské školy; hlavní vlakové nádraží.

Reklama

Výběr článků

Načítám