Hlavní obsah

Škoda Auto v Kvasinách otevřela 6. října své brány veřejnosti

Novinky, Dana Ehlová

Bezchybná organizace, tisíce návštěvníků a nádherné počasí – to jsou tři základní a nejdůležitější atributy Dne otevřených dveří závodu Škoda Auto v Kvasinách v sobotu 6. října.

Foto: Dana Ehlová

Areál ŠKODA AUTO zcela zaplnili návštěvníci Dne otevřených dveří

Článek

Závod Škoda Auto v Kvasinách, který patří s 4200 zaměstnanci k největším zaměstnavatelům v Královéhradeckém kraji, otevřel znovu po několika letech své brány široké veřejnosti. Pořadatelé měli skvělý odhad, když očekávali 20 až 25 tisíc návštěvníků, protože zhruba do 14.30 hodin prošlo branami závodu 22 tisíc lidí.

Při příchodu obdržel každý návštěvník noviny ŠKODA Mobil extra s plánkem závodu a upoutávkami na jednotlivé části programu, který zahrnoval prohlídku většiny provozů, ale také kulturní zážitky pro všechny věkové kategorie.

Hned za branou č. 1 bylo možné každou hodinu zhlédnout unikátní nakládání vozů ŠKODA na železniční vagón a následnou manipulaci s ním v tzv. posuvně. Další zajímavostí na trase bylo zázemí hasičů s ukázkou záchranných prací z výškové plošiny. 

Expozice vývoje představila proces zrodu nového vozu a v expozici Motorsportu šly na dračku plakáty a podpisové karty, pozornost poutaly vystavené vozy Octavia Green E line a Superb Green Line – příspěvek společnosti ŠKODA ke snižování emisí. Zájemci si mohli prohlédnout také tzv. učební provoz, chráněné dílny, v nichž pracují maminky nebo lidé s postižením, a jsou tam pro ně vytvořeny speciální podmínky. V dalším prostoru předváděli hasiči třikrát během dne záchrannou akci, včetně rozstříhání celého vozu.

Obrovské množství návštěvníků neustále přicházelo do svařovny s fungujícími roboty, o níž se říká, že je nejmodernější ve střední Evropě. K prohlídce se otevřela také montáž, na ni navazovala expozice kvality i lakovny, dále pak expozice starých aut a současných vozů. Největší pozornost poutal samozřejmě vůz Škoda Rapid, zde v barvě Denim Blue, který bude uveden na český trh za několik málo dnů.

Zajímavé byly i čtyři expozice – zdravotnictví s nabídkou základních vyšetření, výzkumu dopravní bezpečnosti, originálních dílů Škoda a personalistiky, stejně jako prezentace charitativních organizací. Maminkám s dětmi byla k  dispozici dětská expozice se zázemím, větší děti mohly absolvovat malování na obličeje, dětské soutěže apod.

Především pánové nasedali do vozů řízených zkušebními jezdci k jízdě na testovací dráze s různými povrchy. Zajímavostí je, že jízdní zkoušky na polygonu byly v Kvasinách zavedeny s náběhem vozu Superb.

Nedílnou součástí Dne otevřených dveří automobilky v Kvasinách byl bohatý kulturní program, který moderovali sourozenci Gondíkovi a v němž se vedle regionálních souborů a skupin představili Mandrage, hudební skupina roku 2011 v ČR, a na závěr pak Monika Absolonová.

Bylo opravdu zážitkem sledovat, s jakou bravurou, úsměvy a ochotou vždy pomoci nebo poradit zvládli pořadatelé obrovské množství návštěvníků.

Stručně řečeno - Den otevřených dveří ve Škoda Auto Kvasiny se opravdu vydařil.  

Reklama

Výběr článků

Načítám