Hlavní obsah

Ski centrum Říčky v Orlických horách nabízí bohatý zimní program

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ski klub Ústí nad Orlicí, provozovatel a vlastník Ski areálu Říčky v Orlických horách, provozuje čtyři sjezdovky pro pokročilé lyžaře i začátečníky a každý víkend závody od místní úrovně až po mezinárodní.

Foto: Archiv Ski klubu

Upravená široká černá sjezdovka - slalomovka.

Článek

Neopakovatelná příroda Orlických hor zahalená do zimní krásy, upravené široké sjezdovky s různou obtížností a bohatý zimní program - to je obraz Ski areálu Říček v Orlických horách.

Již od roku 1935 jezdili ústečtí lyžaři na svah vrchu Zakletý, kde v roce 1959 bylo vybudováno lyžařské středisko, začala jezdit první lanovka a vzápětí byly organizovány různé závody.

V průběhu dalších let se postupnou modernizací stává jedním z předních středisek v nejen v Orlických horách, ale i v České republice. Každoročně dochází k dalším technickým vylepšením, kdy pro letošní sezonu byla posílena bezpečnost instalací pevných bezpečnostních sítí na dalším úseku a pro udržení kvality sněhu pořízena další sněhová děla TF8.

Současné Ski centrum Říčky se nachází na jihozápadní straně vrchu Zakletý v nadmořské výšce 740-992 m n. m. Jedná se o areál provozující celkem čtyři sjezdovky, z nichž tzv. slalomka, jejíž obtížnost je označena černou barvou, je určena pro zkušené lyžaře. Délka dosahuje 1000 metrů a je kompletně uměle zasněžována. Její trať je využívána pro místní, firemní, republikové i mezinárodní závody.

To neušlo pozornosti Svazu lyžařů České republiky, který z pověření Mezinárodní lyžařské federace FIS pravidelně jmenuje pořadatelem mezinárodního závodu žactva Ski klub Ústí nad Orlicí.

V letošním roce se tak ve dnech 26. a 27. ledna stane černá sjezdovka Ski centra v Říčkách dějištěm 56. ročníku Skiinterkriteria za účasti kolem 160 závodníků z celého světa - přihlášených zemí Litvy, Běloruska, Ruska, Estonska, Kazachstánu, Anglie, Nizozemska, Rumunska, Slovinska, Polska, Slovenska, ČR a Austrálie.

V pátek 26. ledna byl na programu slalom mladšího a staršího žactva, v sobotu 27. ledna pak dvojkolový obří slalom všech kategorií.

Návštěvníci tak mohou využít ideálních zimních podmínek s vrstvou 80 až 120 cm sněhu a teplotě kolem nuly k vlastní rekreaci, lyžování na dalších sjezdovkách určených i pro začátečníky, na běžeckých tratích a navíc k sledování náročného slalomu žactva a fandění mladým nadějím budoucích světových závodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám