Hlavní obsah

Ski areál Razula ukončí sezónu sobotním veřejným závodem a grilováním

Novinky, Martina Žáčková

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku ukončí o nadcházejícím víkendu lyžařskou sezónu. V sobotu 26. března se tu pojede závěrečný závod sezóny pro širokou veřejnost Razula Open Cup.

Foto: Ski areál Razula

Závod Razula Open Cup ukončí sezónu ve Ski areálu Razula.

Článek

V případě příznivých podmínek se bude nejspíš lyžovat ještě v neděli. Pak už se ale vleky definitivně zastaví.

Závod Razula Open Cup se letos koná posedmé. Jde o obří slalom na hlavní, kilometrové sjezdovce Razula. Vypsáno je 14 věkových kategorií. Nejmenší lyžaři do 11 let pojedou jedno kolo. Ostatní budou závodit ve dvou kolech na plné délce sjezdovky, která díky převýšení 210 metrů patří k nejprudším v kraji.

„Vypsali jsme i oblíbenou kategorii Veteráni, do které se mohou hlásit muži i ženy ročníku 1966 a starší. Vítězové v každé kategorii dostanou pohár a závodník s nejlepším časem i finanční odměnu,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

První, nejmladší závodníci vyrazí na trať v 9.30 hodin. Vyhlášení výsledků je plánováno na 13 hodin. Atmosféru zpestří poslední letošní gurmánský prodloužený víkend v Gril srubu Razula na úpatí sjezdovky, který nabídne grilované a jehněčí speciality. Lyžaři si mohou od čtvrtku 23. až do neděle 26. března pochutnávat na grilované krkovici, klobáse či kuřecím steaku, krajovou kuchyni reprezentuje jehněčí ragú s haluškami a pohankovo houbové krupoto s jehněčí kotletkou. Nechybí ani frgály, jablečný závin a mřížkový koláč.

Ve Ski areálu Razula jsou stále v provozu obě uměle zasněžované sjezdovky – Razula a Horal. Modrá sjezdovka Horal bude v provozu zřejmě už jen do víkendu. Lepší podmínky jsou nyní na hlavní sjezdovce Razula, která nabízí kvalitní lyžování na 45 centimetrech technického sněhu.

„Na to, že už nastupuje jaro, jsou na Razule mimořádně dobré podmínky – hlavně díky tomu, že je orientována na sever a nesvítí na ni odpolední slunce. O víkendu má ale přijít další obleva, navíc lyžařů už moc nejezdí, protože už mají asi pro letošek lyžování dost, takže o víkendu se bude opravdu lyžovat naposledy,“ doplnil Leo Bača. www.razula.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám