Hlavní obsah

Ski areál Razula obnovil sezónu. Nejlepší lyžovačka, pochvalují si návštěvníci

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích v sobotu 4. dubna obnovil lyžařskou sezónu. Hned v sobotu ráno toho využily asi tři desítky lyžařů. Sjezdovka Razula je odměnila ideálními podmínkami, které by o Velikonocích čekal jen málokdo. Po několika dnech opět vysvitlo také slunce.

Foto: Martina Žáčková

Sjezdovka Razula v sobotu přivítala lyžaře ideálními podmínkami.

Článek

„Lyže jsme ještě neměli zazimované, tak jsme je vytáhli ze sklepa a vyrazili. Podmínky předčily moje očekávání. Sjezdovka je ve vynikajícím stavu, sníh hezky křupavý a slunečné počasí tomu nasadilo korunu. Prostě nejlepší lyžovačka za poslední týdny,” pochvaloval si na nástupišti vleku asi čtyřicetiletý muž, který vyrazil za lyžováním i s dospívajícím synem ze Zlína.

O obnovení provozu rozhodli vlekaři ve čtvrtek poté, co se po několikadenní oblevě vrátila zima a již tři dny neustávaly sněhové přeháňky. Původně byla přitom lyžařská sezóna ve Ski areálu Razula oficiálně ukončena v sobotu 28. března.

„V posledních dnech ale připadlo ve Velkých Karlovicích až 20 centimetrů čerstvého sněhu, což by bylo škoda nevyužít, zvlášť když na sjezdovce Razula zůstal dostatek technického sněhu jako kvalitní podklad. Navíc i lidé se na možnost lyžování ptali, proto jsme na situaci rychle zareagovali. V sobotu a neděli je vlek na sjezdovce Razula v provozu od 9 do 16 hodin, na Velikonoční pondělí do 13 hodin,” uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Na svá místa se vrátila i obsluha Gril srubu Razula a znovu se otevřela také půjčovna lyží.

„Od úterý 7. dubna do konce týdne bude vlek na Razule mimo provoz. O tom, jestli budeme o dalším víkendu pokračovat, se rozhodne během týdne podle dalšího vývoje počasí a víkendové návštěvnosti,” dodal Leo Bača.

Ve Zlínském kraji je v současné době v provozu kromě Razuly ještě blízké Ski centrum Kohútka. „Čtyřicet centimetrů nového sněhu, lanovka a čtyři vleky v provozu, běžecká stopa upravena. Lepší než o Vánocích,” hlásí Miroslav Maczko ze Ski centra Kohútka.

Při nedělní náštěvě Ski areálu Razula mohou lyžaři spojit sportovní zážitky s velikonočními programy - s Velikonočním jarmarkem u Karlovského muzea nebo ukázkami zdobení perníků, pletení tatarů a pečení beránků ve Zvonici Soláň. Hospůdky ve Velkých Karlovicích také nabízí různé velikonoční speciality.

Reklama

Výběr článků

Načítám