Hlavní obsah

Ski areál Razula nejspíš zahájí provoz příští víkend, chystá novinky

Novinky, Martina Žáčková

Začátek lyžařské sezóny ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích je téměř na spadnutí. Díky příchodu mrazivého počasí jedou sněžná děla naplno, a pokud se nestane nic neočekávaného, vleky se zde rozjedou zřejmě již příští víkend.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Sněžná děla ve Ski areálu Razula jedou naplno.

Článek

Ski areál Razula vstoupí do nové sezóny s několika novinkami.

Známé lyžařské středisko tvoří čtyři sjezdovky o celkové délce 2 kilometry. V zimě tu funguje také snowtubing, snowpark, lyžařská Tygří školka i půjčovna se ski servisem. Další rozšíření služeb přinese připravované zřízení sáňkařské louky blízko sjezdovky Horal. Ta je pro mírný sklon a délku 350 metrů vyhledávána zejména rodinami s dětmi.

„Malí návštěvníci tu budou mít maximum zábavy na jednom místě. Když je omrzí lyžování, snowtubing i sáňkování, mohou hned vedle sjezdovky navštívit Wellness Horal a vykoupat se v termálních bazénech se slanou vodou vyhřívanou na 36°C,“ uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

U sjezdovky Horal se navíc plánuje zřízení snowparku pro vyjížďky na segway. Jejich půjčovna byla letos na jaře zřízena v blízkém hotelu Horal. „Zimní využití segway bude novinkou nejspíš v rámci celé České republiky. Nevíme, že by se takto v zimě segwaye u nás na horách provozovaly, inspiraci jsme čerpali v alpských střediscích. Provoz parku bude závislý na aktuálních klimatických podmínkách, zejména venkovní teplotě,“ uvedl Martin Pařízek, ředitel volnočasových aktivit Resortu Valachy, jehož je Ski areál Razula součástí.

Další významnou novinkou bude zavedení skibusu pro návštěvníky z Ostravska. Autobusový spoj společnosti Veolia Transport Moravia začne jezdit 26. prosince a bude v provozu do 3. března. Vyjíždět bude denně v 7.20 z Ostravy-Poruby a pojede přes Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Staré Hamry, Bílou a Bumbálku ke sjezdovce Razula, kam dorazí v 9.30 hodin. Zpět bude vyjíždět v 15 hodin.

Novinkou je také rozšíření doprovodných akcí. Loni poprvé ski areál nabídl pravidelné ranní carving worhskopy na sjezdovce Razula, pořádané v sobotu a neděli hodinu před začátkem otevírací doby pro omezený počet zájemců. Konat se budou i letos, navíc doplněné o workshopy ve večerních hodinách v pátek a sobotu od 18.30 do 19.30 hodin.

„V boji o zákazníky jdeme také cestou poskytování bonusů ke skipasům. I letos proto chystáme akci Lyžuj a plav, díky níž lyžaři k vybraným skipasům získají ve všední dny hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal u sjezdovky Horal. Po lyžování tak mohou spočinout v bazénu se slanou vodou vyhřívanou na 36°C,“ uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula. Tuto výhodu například bezpečně stihnou využít i lyžaři cestující do Velkých Karlovic skibusem, když si pro lyžování koupí půldenní skipas. Akce Lyžuj a plav bude zahájena 2. 1. 2013.

Ski areál Razula je součástí Resortu Valachy, který tvoří ještě tři hotely s dvěma relaxačními centry a nabídkou dalších služeb v údolí Léskové. Návštěvníci Ski areálu Razula, kteří se ubytují v některém z hotelů Resortu Valachy v rámci zvýhodněného pobytu Zimní dovolená v Beskydech, mají v ceně skipas nejen do Ski areálu Razula, ale také blízkých vyhlášených středisek Kohútka a Bílá.

Reklama

Výběr článků

Načítám