Hlavní obsah

Skalecká pouť bude nabitá zábavou. Hlavní hvězdou je zpěvák Petr Kolář

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalecká pouť v Mníšku pod Brdy je nejvýznamnější regionální slavnost - uskuteční se o víkendu 20. a 21. července. Připraven je duchovní i kulturní program na Skalce, náměstí i na zámku. Hlavní hvězdou pouti je zpěvák Petr Kolář. Nejvíc legrace si návštěvníci užijí na neckyádě na Zadním rybníku.

Foto: Jana Digrinová

Mníšek pod Brdy připravuje Skaleckou pouť. Program je různorodý a bohatý. Vystoupí například zpěvák Petr Kolář.

Článek

V sobotu 20. července v 8.00 hodin odchází poutní procesí z náměstí F. X. Svobody za doprovodu souboru Ritornello na Skalku, kde v 10.00 proběhne Slavnostní mše svatá, kterou celebruje  Artur Matuszek, rektor Arcibiskupského semináře v Praze.

K pohodové atmosféře přispěje i koncert Mníšeckého chrámového sboru stejně jako výstava výtvarníka Milana Eberla v kostelíku sv. Maří Magdalény. Letní odpoledne zpříjemní koncert sopranistky Dany Krausové a klavíristky Ester Godovské.

Od 13.00 hodin se na náměstí F. X. Svobody představí vítězové pěvecké soutěže Brdský kos a ve 14.00  je vystřídá mníšecká rocková skupina 008.

Přijďte si poslechnout v 15.30 hodin jednu z nejlepších evropských revivalových skupin ABBA Stars revival, která vystoupí před koncertem Petra Koláře. Oceňovaného populárního zpěváka s mimořádným hlasovým rozsahem si vychutnejte od 17.00 hodin. 

Sobotní program uzavře bubenická kapela JUMPING DRUMS od 18.30, kdy uslyšíte rytmus, zvuky a tόny inspirované hudbou všech kontinentů - určitě to bude zajímavý a nevšední zážitek.

Na mníšeckém zámku jsou pro návštěvníky připraveny v sobotu i v neděli prohlídky dvou okruhů s názvem Bydlení drobné šlechty za první republiky. Rodiny s dětmi mohou navštívit i speciálně upravenou prohlídku Co si žáby vyprávěly.

„Pojďte se podívat do bohatě zařízených soukromých komnat posledních majitelů zámku a paní průvodkyně v pohádkovém kostýmu vám prozradí, co jí vyprávěly staré žáby z rybníka pod zámkem o životě paní hraběnky a její rodiny na našem zámku," pozvala na dětské prohlídky průvodkyně Ivana Černá.

Nedělní ráno 21. července začneme také se žabím kamarádem. Divadlo Krab zahraje od 10.00 hodin na farní zahradě pohádku Žabák Žak a rak Jak. Nenechte si ujít netradiční loutky, živou hudbu a poutavý příběh.

Na Zadním rybníku v neděli od 14.00 hodin startuje 4. Mníšecká pouťová neckyáda. Máte rádi legraci a nebojíte se vody? Užijte si přehlídku plavidel všeho druhu, dobré občerstvení, soutěže pro malé i velké, vodníkovu výtvarnou dílnu, živou hudbu, aquazorbing i lanové aktivity.

"Přijďte v námořnickém tričku a pomozte nám překonat „pruhovaný rekord“ z minulého ročníku," vyzývá všechny Ivana Černá.

Slavnostní tečkou za Skaleckou poutí bude koncert duchovní hudby v kostele sv. Václava od 18.00 hodin v podání sopranistky Gabriely Eibenové a Adama Viktora, který bude hrát na varhany. Zajímavostí tohoto koncertu je i skutečnost, že veškeré varhanní party budou hrány na unikátní repliku barokních varhan z 18. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám