Hlavní obsah

Sjezdovky Ski areálu Razula se od pátku zasněžují, chystá se lyžařská sezóna

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích vrcholí přípravy na brzké zahájení lyžařské sezóny. Poté, co v závěru týdne teploty klesly pod bod mrazu a přišla i první sněhová nadílka, se v pátek 26. listopadu rozjela sněžná děla na sjezdovkách Razula a Horal.

Foto: Martina Žáčková

Ski areál Razula chystá na zimní sezónu novou lyžařskou školku u nejdelší sjezdovky Razula.

Článek

„Bude-li pokračovat mrazivé počasí, měli bychom nasněžit dostatek sněhu, abychom měli reálnou šanci na Vánoce lyžovat. Areál bude připraven pro otevření možná již před Vánocemi,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Areál vstoupí do zimní sezóny s prakticky nezměněnými cenami bodových i časových skipasů a s menší novinkou v podobě pohádkové lyžařské školky u sjezdovky Razula. Dosud byla školka jen na mírnější a kratší sjezdovce Horal, která je vhodná pro děti, méně zdatné lyžaře a začínající snowboardisty.

„Tímto vycházíme vstříc rodičům, kteří si sami chtějí zalyžovat a přitom mít děti na dohled. Školka bude zřízena ve spodní části svahu,“ dodal Leo Bača.

Novinkou je také bonus pro všechny, kteří si koupí půldenní, celodenní či „delší“ permanentku. „Při koupi skipasu s výjimkou bodového je v ceně vstup zdarma na hodinu do nových termálních bazénů se slanou vodou ve Wellness Horal, které nyní dokončujeme a otevřeme na přelomu roku,“ doplnil Michal Vala z turistického resortu Valachy, pod nějž Razula patří.

V krytém bazénu se tak mohou návštěvníci po lyžování zahřát ve vodě vyhřívané až na 36 stupňů Celsia. Součástí budou jak plavecké dráhy, tak bazén pro děti s vodními atrakcemi. Bazén přiléhá k wellness centru, které nabízí širokou škálu masáží a saunový svět.

Ski areál Razula je zatím jediný ve Zlínském kraji, který v zimě provozuje snowtubing. Ten nebude na sjezdovce Horal chybět ani letos, dráha však bude připravena až v průběhu zimy, protože je pro její vybudování zapotřebí větší množství sněhu. Stejně tak bude na sjezdovce Horal jako každý rok i snowpark GoGEN. Sjezdovka Razula bude tak jako loni lákat nejen milovníky kvalitního lyžování a snowboardingu, ale i vynikajícího jídla.

Ski areál Razula se nachází ve Velkých Karlovicích v Beskydech. Tvoří ho 4 sjezdovky, z toho 2 uměle zasněžované a osvětlené. Nejdelší, červená sjezdovka Razula měří kilometr a má převýšení 210 metrů. www.razula.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám