Hlavní obsah

Sjezdovka plná masek, to byly Zimní radovánky v Říčkách

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní radovánky aneb Maškarní na sněhu pro všechny generace – to byla akce, kterou v sobotu 2. března uspořádala obec Říčky v Orlických horách ve spolupráci s Penzionem Macháček a dobrovolníky.

Foto: Dana Ehlová

Vládce Orlických hor Rampušák vítá účastníky Zimních radovánek

Článek

Na samém začátku radovánek přivítal všechny účastníky vládce Orlických hor Rampušák, vysvětlil jim, v čem budou soutěžit.

Na bílý svah v sobotu dorazili indiáni, princové, bandita, čarodějka, čert, víla a dokonce i Lady Gaga, která k údivu všech s bravurou ovládala i lyže. Nechyběl ani kečup, který spolu s ostatními nelyžaři využíval k sesunu z kopce dolů připravenou bobovou dráhu.

Pro děti byly v cílové brance připraveny sladkosti, pro dospělé, kteří neváhali obléci maškaru, pro změnu zabíjačkové pochoutky. Někteří, zejména ti úplně nejmladší a nejmenší, mezi které jednoznačně patřila princeznička ve sněhově bílých šatech, však dosáhli na zaslouženou sladkou odměnu pouze s pomocí svých rodičů.

Vyvrcholením druhého ročníku Zimních radovánek v Říčkách byla společná jízda všech maškar a vyhlášení nejlepších masek.

Reklama

Výběr článků

Načítám