Hlavní obsah

Šitbořičtí hráči kolové do 23 let upevnili vedoucí pozici v celostátní soutěži

Novinky, Robert Zvolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. dubna se ve Svitávce odehrálo 3. kolo celostátní soutěže v kolové do 23 let. Hráči TJ Sokol Šitbořice - Martin Drabálek, Štěpán Urbánek - turnaj po velkém boji vyhráli. Vítězstvím si upevnili vedoucí pozici v kvalifikaci na mistrovství Evropy v kategorii U 23.

Foto: Stanislav Prokop

Martin Drabálek a Štěpán Urbánek hráči kolové TJ Sokol Šitbořice

Článek

Celostátní soutěž v kolové do 23 let hraje 9 družstev. Družstva ve Svitávce byla podle průběžného pořadí rozdělena do dvou skupin. Martin Drabálek a Štěpán Urbánek ze šitbořického oddílu kolové, loňští mistři ČR v kategorii juniorů, začali turnaj podle předpokladů.

Vyhráli nad kombinovaným družstvem Pankrác Praha / MO Svitávka, Lokomotivou Liberec i Sokolem Zlín 3. V zápase s TJ Favorit Brno však kluci tahali za kratší konec a jednoznačně prohráli 1:4. Ve skupině skončili na 2. místě právě za družstvem z Favoritu Brno.

Vzhledem k tomu, že druhou skupinu vyhrálo družstvo Sokol Zlín 1 - další favorit soutěže, hráli šitbořičtí 1. semifinálové utkání právě s tímto nebezpečným soupeřem. Po velmi dobře takticky odehraném zápase pod taktovkou trenéra Karla Bergera kluci vyhráli nejtěsnějším poměrem 3:2.

Druhé semifinále SC Svitávka - Favorit Brno skončilo 3:4. Martin Drabálek a Štěpán Urbánek se poučili z chyb v utkání Favoritem Brno ze základní skupiny a po precizní hře, založené na proměňování standartních situací, vyhráli 6:3. 

Vítězstvím si TJ Sokol Šitbořice upevnil pozici v nominaci na ME do 23 let. Avšak před hráči je ještě semifinále a finále celé soutěže. Hráčská úroveň prvních 4 družstev je vyrovnaná a jasno bude až po finále.

Průběžný stav nominačních bodů na ME U 23:

1. TJ Sokol Šitbořice / M.Drabálek, Š, Urbánek   24

2. -3. TJ Sokol Zlín 1                                            21

2.-3. Favorit Brno                                                  21

4. TJ Sokol Zlín 2                                                 13

5. SC Svitávka                                                      11

6. Praha/MO Svitávka                                            8

7. Spartak Přerov                                                   7

8. TJ Sokol Zlín 3                                                   5

9. Loko Liberec                                                      4

Reklama

Výběr článků

Načítám