Hlavní obsah

Šitbořičtí hráči kolové do 23 let nepotvrdili roli favorita, na mistrovství ČR skončili třetí

Novinky, Robert Zvolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadějná dvojice kolové do 23 let TJ Sokol Šitbořice - Martin Drabálek/Štěpán Urbánek vedli celostátní soutěž po celou sezonu. Ve finálovém turnaji, mistrovství ČR ve Zlíně 15.6.2019 však nenaplnili ambice na zisk mistrovského titulu a s velkým zklamáním brali bronzové medaile.

Foto: Josef Urbánek

Stupně vítězů MČR v kolové U 23. Bronzoví Martin Drabálek/ Štěpán Urbánek, TJ Sokol Šitbořice

Článek

Do finálového turnaje se kvalifikovalo šest družstev.

První zápas proti Spartaku Přerov - povinná výhra 5:0.

Druhý zápas proti Favoritu Brno - prohra 1:2. Šitbořičtí dostali branku z rohu. Druhou branku si dali kluci sami z vlastí rozehrávky z půlky hřiště....Snížení na 1:2 přišlo 30 sekund před koncem zápasu, což už bylo velmi pozdě.

V zápase proti Sokolu Zlín 2 vedli 3:0 a zápas dotáhli do vítězství 4:2.

S družstvem SC Svitávka vítězství 4:2. Kluci po celou dobu vedli a dokázali si vedení s přehledem udržet.

Poslední a rozhodující zápas, který by mohl v případě vítězství šitbořického družstva zamíchat s pořadím byl s pozdějším vítězem -Sokol Zlín 1. Zlín hrál jednoduchou avšak velice efektivní hru, kdy byl pokrytý útočník Štěpán Urbánek a skvěle zachytal zlínský brankář. Vítězství hráčů ze Zlína bylo zasloužené a přesvědčivé - 8:4

Pocity po posledním zápase komentoval brankař Martin Drabálek: „I přes třetí místo, které je pro nás zklamáním, jsme rádi za postup na ME U23.”

Šitbořické družstvo nasbíralo stejný počet kvalifikačních bodů v kvalifikaci na mistrovství Evropy jako mistr ČR ze Zlína. Obě družstva budou Českou republiku reprezentovat. ME se koná 21.9.2019 v německém Naurodu.

Konečná tabulka mistrovství ČR v kolové U 23

1. Sokol Zlín-Prštné 1 15

2. Favorit Brno 9

3. Sokol Šitbořice 9

4. Sokol Zlín-Prštné  6

5. SC Svitávka  4

6. Spartak Přerov 1

Reklama

Výběr článků

Načítám