Hlavní obsah

Šitbořičtí hráči kolové budou hrát v příští sezoně 1. a 2. ligu

Novinky, Robert Zvolánek

Štěpán Urbánek a Marek Topolář vybojovali v severočeské Chrastavě 2. ligu v kolové pro šitbořický oddíl. Po sestupu prvního družstva - Martin Drabálek / Miroslav Starý z extraligy do 1. ligy dojde ke změnám v sestavě družstev.

Článek

Do baráže o postup do 2. ligy nastoupilo šitbořické družstvo v netradiční sestavě Štěpán Urbánek / Marek Topolář. Již od začátku patřili šitbořičtí mezi favority turnaje. V konkurenci dalších 6 týmů potřebovali Topolář s Urbánkem skončit nejhůře na 2. místě, aby se kvalifikovali do 2. ligy pro rok 2020.

Již první zápasy napověděly, že šance na postup jsou zcela oprávněné. Šitbořickým se podařilo první 4 zápasy vyhrát nad Přerovem, Chrastavou, Svitávkou a Nezamyslicemi výsledky 6:1, 6:0, 6:1 a 6:0. V rozhodujícím pátém utkání mohli šitbořičtí zpečetit postup do 2. ligy proti Praze.

Po napínavém prvním poločasu si Topolář s Urbánkem dokázali pohlídat dvougólový náskok a nakonec dovést zápas do vítězného konce poměrem 5:2. Už před nástupem k poslednímu zápasu proti Plzni měly Šitbořice jistotu postupu.

Zápas proti nejsilnějšímu soupeři turnaje skončil po sérii tyčí ze strany Šitbořic remízou 2:2. Společně s Šitbořicemi postoupila do dalšího ročníku 2. ligy Svitávka. V příštím roce nastoupí oba šitbořické týmy již v tradičním složení. 2. Ligu bude v roce 2020 hrát Urbánek s Drabálkem, 1. ligu pak Topolář se Starým.

Reklama

Výběr článků

Načítám