Hlavní obsah

Šipkaři z Trutnova podruhé v historii vítězi Ligového poháru

Novinky, Ondřej Vylíčil

Šipkaři trutnovského týmu 40+ ovládli v Hostinném republikové finále Ligového poháru, čímž navázali na stejný počin z roku 2014.

Foto: Roman Smékal

Vítězný tým republikového finále Ligového poháru 40+ Trutnov

Článek

Den po skončení republikového turnaje Unie šipkových organizací ČR se na stejném místě odehrálo Velké finále Ligového poháru družstev. Do něj se ze základních krajských kol nominovalo dvaatřicet celků včetně jednoho ze severu Královéhradecka.

Tím sirotkem byl tým 40+ Trutnov, který však patřil mezi nejžhavější kandidáty na medaile potažmo vítězství. Svoji roli zvládali hráči Trutnova skvěle, když v jednostranném KO systému postupně přehráli olomoucké Dobré bobry 21:4, pražské Sgt Pepik´s Band 21:8 a Fofr Team z Duchcova 21:7.

V následném semifinále to vypadalo na reprízu z loňska, tedy prohru v této fázi soutěže s Ložiskovou mafií Pšov. Ta totiž vedla již 19:13 a byla v tu chvíli dva body od finále. Trutnov se ovšem vzchopil, poslední sérii singlů vyhrál 7:1 a poslal utkání do prodloužení. Otřesený soupeř se v legu smrti nedokázal vzpamatovat a trutnovští obrat skóre dokonali. Finále s Gerlichem Fulnek bylo vyrovnané pouze do jeho poloviny, kdy se Trutnov začal soupeři vzdalovat až se skóre zastavilo na vítězných 21:15.

Trutnovská čtyřicítka se na pohárový trůn navrací po čtyřech letech. V předešlých dvou slavila vždy bronz v roce 2015 ve Velkém finále chyběla. Zlato je její šestou medailí získanou v posledních sedmi ročnících pohárové soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám