Hlavní obsah

Šíp, Lábus, Šteindler a Svěcený. Všechnopárty pomáhá s humorem

Novinky, Petr Mráček

Pomáhat s humorem je nejen mottem nadace Konto Bariéry, ale na jeden večer se stalo i mottem oblíbeného zábavného pořadu Všechnopárty České televize.

Foto: Petr Mráček

Všechnopárty pro Konto Bariéry

Článek

Ve speciálním díle, věnovaném pomoci lidem s postižením, vyzpovídá moderátor Karel Šíp Jiřího Lábuse, Milana Šteindlera a Jaroslava Svěceného, tedy osobnosti, jež Konto Bariéry dlouhodobě podporují. Díl věnovaný Kontu Bariéry se bude vysílat v pátek 22. září na ČT1.

„Vedle tradičních benefičních pořadů a spotových kampaní jsme hledali i další formy, jak informovat o charitativních či osvětových projektech. Chtěli jsme pomáhat a zároveň diváky bavit, a proto jsme vymysleli koncept Adopce pořadu. Tedy charitativní projekt, ve kterém spojujeme oblíbené formáty s neziskovými organizacemi. Ke StarDance, jejíž speciální díl pomohl potřebným dvanácti miliony korun, k Zázrakům přírody, Poště pro Tebe či ke Klukům v akci se tak nyní nově připojila i oblíbená Všechnopárty. Za pět let spolupráce s Kontem Bariéry se nám formou benefičních pořadů podařilo vybrat přes osmašedesát miliónů korun, věřím, že tento nový koncept naši pomoc ještě významně navýší,“ vysvětlil generální ředitel České televize Petr Dvořák. 

„Je to takový malý experiment, chtěli jsme zkusit něco nového. Jsme moc rádi, že se Karel Šíp rozhodl spojit svůj pořad právě s naší organizací,“ okomentovala spolupráci ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

Hosty talkshow Karla Šípa budou dlouholetí příznivci Konta Bariéry – Jiří Lábus, Milan Šteindler a Jaroslav Svěcený.

„Konto Bariéry podporuji nesmírně rád. Za ta léta pomohlo obrovskému množství lidí a organizacím, které pomoc skutečně potřebují. Jsem rád, že mohu aspoň střípkem přispět k této smysluplné činnosti. V Bariérách si člověk najednou uvědomí, že na světě nejsou pouze radosti, ale že život je obrovský dar a být zdravý je nesmírné štěstí. I tohle pro mě je velmi cenná informace, kterou jsem si díky Bariérám již mnohokrát uvědomil,“ řekl Jiří Lábus, který je s nejdéle trvající charitativní sbírkou u nás, fungující již pětadvacet let, spjatý dlouhodobě – od roku 1997 je členem Rady Konta Bariéry.

Mottem Konta Bariéry je „Pomáhat s humorem“, humor totiž pomáhá překonat i ty nejtěžší životní situace.

„Dobře uchopený humor dodává lidem sílu a pozitivní energii. A pomoc druhým by nemohla existovat bez této pozitivní energie,“ uvedl Jaroslav Svěcený a Milan Šteindler ho doplnil: „Někdy mě překvapí, jak velké množství lidí pravidelně pomáhá druhým. Existuje mnoho charitativních organizací, které dobře fungují, dárci jim věří a podporují je. Často to jsou lidé, kteří vytáhnou poslední peníze z kapsy.“

O Kontu Bariéry

Konto Bariéry, stěžejní projekt Nadace Charty 77, je první a dosud jedinou kontinuální sbírkou, které se již 25 let účastní desetitisíce dárců. Každý měsíc svým pravidelným příspěvkem pomáhají naplňovat a financovat program Konta Bariéry. To za více než dvacet let činnosti rozdělilo stovky miliónů korun a pomohlo tisícům lidí s postižením. 

Reklama

Výběr článků

Načítám