Hlavní obsah

Silviiny bubliny okouzlily návštěvníky pražské Karlovy ulice

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Karlově ulici v Praze je téměř vždy nával, po Královské cestě mezi Karlovým mostem a Staroměstským náměstím proudí davy. Tentokráte, v první říjnový, ještě poloslunečný den, se lidé ale zastavovali, obří duhové bubliny Silvie Novákové je doslova přiváděly do extáze.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Mladá Pražanka si vybrala za místo své produkce chodník před kavárnou DISKafé  u vchodu do DAMU. V rukou třímala  dvě tyče spojené provazem, který namočila  v mýdlovém roztoku, poté snad zaznělo nevyřčené zaklínadlo Abrakadabra a vzduchem plula nádherná améba, opalizující duhovými barvami. Tu se vznesla k nebi, tu se zastavila nad hlavami kolemjdoucích, jakoby si povzdechla, zastavila svůj jepičí života, a srolována v obyčejnou vodu stříkla na zem.

Silvie občas dolila do nádoby trochu pohonu a jelo se dál. Okouzlení a údiv byly převeliké, výkřiky pochvalné a foťáky krom pražských památek měly zase co snímat.

Dívka prosvětlila svým uměním úzkou uličku a dala na chvíli zapomenout na neustálý spěch. Díky, život není tak blbej, jak se nám stále zdá.

Reklama

Výběr článků

Načítám