Hlavní obsah

Silvestr se v Karviné neobešel bez incidentů

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvestrovské oslavy se v Karviné neobešly bez incidentů. Napadení, úrazy, ale i požáry, to vše patřilo k silvestrovské noci.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Během noci došlo v Karviné a jejím nejbližším okolí k mnoha událostem, které se neobešly bez asistence hasičů, policie a záchranky.

Hasiči vyjížděli k prvnímu požáru již před 20. hodinou. Jednalo se o požár vozu na ulici Stonavská v Karviné-Ráji. Po půlnoci hasiči vyjížděli do Albrechtic, kde došlo v souvislosti s oslavami Nového roku k požáru stromku na zahradě, ten se podařilo majitelům uhasit ještě před příjezdem hasičů.

Necelých 15 minut poté se rozsvítila výjezdová světla na karvinské stanici. Jednotka vyjela k požáru popelnice do Karviné-Nového Města. Popelnici zapálili vandalové, kteří se činili také v jiných částech města. Například v Karviné-Ráji vandal rozbil výlohu obchodu, další pak rozbil světla osobního vozu nedaleko odtud.

Celkový počet výjezdů záchranné služby ten den stoupl zhruba o 40 procent. Mezi nejčastěji ošetřovanými osobami byli lidé, kteří po požití alkoholu utrpěli zranění při pádu. Výjimkou však nebyli ani napadení, kterých bylo nejen v Karviné také nespočet. Bez asistence záchranné služby se naštěstí obešlo napadení osoby v Karviné u vysokoškolských kolejí.

Klidnou službu však měli pracovníci karvinské protialkoholní záchytné stanice . Oproti loňským 14 podnapilým osobám zde bylo letos umístěno pouze 7 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám