Hlavní obsah

Silvestr a Nový rok v pohybu se nabízí v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelom roků na čerstvém vzduchu se nabízí všem, kteří v Dobrušce a okolí mají rádi pohyb a nemíní trávit ani tyto dny lenošením a pojídáním či popíjením silvestrovských nebo novoročních laskomin.

Foto: Tri club Dobruška (archiv)

Silvestrovský běh lze absolvovat i na bicyklu.

Článek

Klub českých turistů v Dobrušce spolu s TJ Sokol zvou příznivce pěších výletů na tradiční Silvestrovský pochod, jehož 35. ročník se opět uskuteční v poslední den letošního roku.

První nedočkavci mohou, pokud si přivstanou, vyrazit od dobrušské sokolovny na jednu z tras už za ranního kuropění. Start bude probíhat průběžně a to od 7 až do 11 hodin. Účastníci pochodu dostanou podle svých možností na vybranou různé délky a to buď 7, 17, 26 nebo 37 km. Startovné je téměř symbolické - pouhých 10 korun (více informací na tel. 973 247 637).  

Ti, co před chůzí dávají přednost běhu, jsou naopak srdečně zváni na 17. Silvestrovský běh, jehož pořadatelem je agilní Tri club Dobruška. Sraz běžců je v 10 hodin dopoledne u prodejny Kola Maršálek v Kostelní ulici. Organizátoři nabízejí zároveň možnost absolvovat trasu, která povede z Dobrušky, přes Pulice do Opočna a zpět, také na bicyklu.

A aby neměli amatérští sportovci, ale i milovníci aktivního odpočinku, nebo třeba ti, kteří se potřebují zbavit vánočních tukových zásob na svém těle, pohybu málo, mají další příležitost hned na Nový rok.

S výzvou „Shoďte opičku na kolech!“ přichází opět Tri club. Účastníci Novoroční vyjížďky na kole vyrazí ve 13 hodin ze stejného místa jako běžci na Silvestra a stane se tak již po třiadvacáté. Trasa bude přizpůsobena počasí a bude měřit zhruba 30 km. Pořadatelé předem deklarují, že se nejedná o závody, a proto jejich pozvánka patří všem, co ani v zimě nepověsili kola na hřebík.

Reklama

Výběr článků

Načítám