Hlavní obsah

Silný vítr zaměstnává hasiče v celém Zlínském kraji

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K desítkám poškozených střech a popadaných stromů v souvislosti se silným větrem vyjížděly v úterý 30. října v noci jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ve Zlínském kraji.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči odklízeli následky silného větru.

Článek

„První výjezd zaznamenalo krajské operační středisko v pondělí 29. října ve 22:47 hodin. Od této doby do 7:00 hodin ráno se jednalo celkem o 50 událostí. Hasiči vyjížděli především na popadané stromy na komunikace a železnici, v několika případech zajišťovali také uvolněné plechy a poškozené střechy domů,“ informoval v úterý Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Od 22:47 hodin v pondělí večer do úterních sedmi hodin zasahovali hasiči na Zlínsku v 15 případech, na Uherskohradišťsku řešili devět událostí, v Kroměříži 17 a na Vsetínsku devět.

„Mezi nejsložitější zásahy lze zařadit poškozenou střechu v Napajedlech na Zlínsku, kde došlo vlivem silného větru k uvolnění plechové krytiny o rozměru asi 10x10 metrů a následného poškození komína. Hasiči museli část střechy demontovat. Zbylé asi dvě třetiny plochy provizorně zajistili,“ vyjmenoval Pavel Řezníček.

Od úterní sedmé hodiny ranní profesionální i dobrovolné jednotky stále vyjíždějí k popadaným stromům a poškozeným střechám. V čase 7:00 - 9:00 hodin se jednalo o dalších 29 událostí stejného typu.

„V Brumově-Bylnici krátce po osmé hodině ranní spadl strom na projíždějící automobil. Řidiči byla poskytnuta první předlékařská pomoc a po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl předán do její péče. Hasiči strom odstranili a místo předali policii,“ doplnil mluvčí krajských hasičů.

Podle Pavla Řezníčka se po 13. hodině situace v kraji pomalu uklidňuje, jednotky však i nadále vyjíždějí k popadaným stromům a poškozeným střechám. V čase 9:00 - 13:00 hodin se jednalo o 32 událostí spojených se silným větrem.

„Během dnešního dne v době 0:00 - 13:00 hodin hasiči ve Zlínském kraji řešili celkem 120 událostí,“ dodal Řezníček.

Reklama

Výběr článků

Načítám