Hlavní obsah

Silnice ve Frýdku-Místku jsou i přes nepřetržité sněžení mokré a sjízdné

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Frýdku-Místku nepřetržitě sněží. Silnice jsou ale bez větších komplikací sjízdné, po chemickém posypu převážně mokré. Silničáři věnují zvýšenou pozornost vozovkám s nebezpečným stoupáním a klesáním, zatáčkám, křižovatkám a autobusovým zastávkám. Ošetřovány jsou i chodníky a schodiště.

Foto: Jana Matějíková

Křižovatka u frýdeckého magistrátu

Článek

Komunikace jsou proplužovány a ošetřovány chemickým posypem. Sníh vlivem teplot nad nulou pozvolna odtává, přesto obezřetnost za volantem je jistě na místě.

„Dispečeři technických služeb, které zajišťují zimní údržbu komunikací ve vlastnictví města, sledují předpověď počasí a hlídají vývoj teplot v jednotlivých lokalitách pomocí teplotních čidel, které jsou instalovány v městských komunikacích, a to jak ve městě a jeho místních částech, tak i v integrovaných obcích. Na základě údajů volí načasování a druh posypu, protože, jak známo, sůl při nízkých teplotách ztrácí na účinnosti,” připomenul náměstek Karel Deutscher.

Zimní údržbu komunikací ve vlastnictví města zajišťuje městská společnost TS a.s. Jedná se o 352 km místních komunikací (komunikace plus chodníky), včetně komunikací v místních částech Lískovec, Skalice, Panské Nové Dvory, Chlebovice, Zelinkovice, Lysůvky, ale také v lokalitách Baranovice, Gajerovice, Bahno.

Technické služby nezajišťují zimní údržbu na silnicích, které nepatří městu – viz mapka 

Krajské silnice – ul. Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, J. Opletala, 17. listopadu, část ulice Ostravská (od křižovatky U Rady ve směru na Sviadnov), Staroměstská, Slezská I/48, Obchodní, Palkovická, Podpuklí – udržuje Správa silnic MS kraje.

Silnice ve vlastnictví státu – ul. Hlavní třída, Janáčkova, Příborská a Beskydská. – udržuje Sdružení ESA. Dispečink ve Frýdlantě nad Ostravicí - telefon 733 690 633.

Reklama

Výběr článků

Načítám