Hlavní obsah

Siláci změřili síly ve Šternberku

Novinky, Miroslav Motáň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Siláci se sešli ve Šternberku, uskutečnil se tu totiž Český pohár strongmanů (ČPS). Historicky poprvé na území Moravy.

Foto: Miroslav Motáň

David Oberlander v boji se 420kg pneumatikou

Článek

Druhé kolo ČPS, akci u nás běžně nevídanou, uspořádali bratři Martin aMiroslav Motáňové. Startovní pole čítalo v sobotu 9. června to nejlepší, co letošní český silácký pohár nabízí. Jako čestný host skutečně dorazil legendární český kulturista Pavol Jablonický, který celý závod skromně pozoroval z prostoru zázemí závodníků a v přestávce poskytl rozhovor na kulturistická témata.

Závod se skládal z šesti disciplín: tahání 6tunového náklaďáku, zdvih 121 kg nápravy, mrtvý tah s 231 kg s Ø osy 50 mm, chůze s kufry 2x128 kg na 40 m, obracení obří 420kg pneumatiky a zdvih 60kg jednoručky s 60mm osou.

Nejlépe si během celého klání vedl a prvenství si tak zajistil Pavel "Zadra" Zadražil z Nových Dvorů u Kutné Hory. Byly zde vidět opravdu neskutečné výkony borců, kteří všem divákům, kteří přišli, děkují za perfektní atmosféru. Příští rok by tak rádi přijeli na 2. ročník Strongman Šternberk 2013. 

Pořadí TOP5 bylo následující: 1. Pavel Zadražil, 2. Michal Tichý, 3. Jan Pluháček, 4. Zdeněk Chuchel, 5. Jan Šleis.

Více zde: http://strongmansternberk.webnode.cz/ nebo na www.ceskystrongman.czStrongman Šternberk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám