Hlavní obsah

Sezóna roku 2017 na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun skončila Adventním setkáním

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun se v letošní sezóně naposledy otevřel návštěvníkům v rámci tradiční akce Adventní setkání - stalo se tak v sobotu 2. prosince. Do zámeckého areálu během dne přišly přes tři tisíce lidí.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Betlém se živými zvířátky a andělé na chůdách, na prvním zámeckém nádvoří.

Článek

Zámecká sezóna roku 2017 byla se vší parádou zakončena velice vydařenou tradiční akcí - Adventním setkáním. Několik dnů pracovníci zámku ručně připravovali adventní a vánoční dekorace, což bylo možné sledovat na instagramovém účtu zámku. Pracovnice zámku vlastnoručně upekly vánočku a nádherný vrkoč, ozdobeno bylo zámecké nádvoří i zámecké interiéry

V sobotu 2. prosince od 10 hodin to celé vypuklo. Po celý den bylo na všech třech nádvořích velice živo, byl připraven bohatý program pro děti i dospělé, stánky s občerstvením a otevřen byl rovněž Zámecký šenk. Celou akci moderoval herec Jaroslav Sypal. V podvečer se slavnostně rozsvítil vánoční stromeček a vše bylo zakončeno ohňovou show na prvním nádvoří.

„Po sečtení všech pásek, kterými jsme "kroužkovali" nově příchozí návštěvníky, jsme došli k úžasnému číslu 3024 příchozích do zámeckého areálu. Navíc na prohlídku zámku s průvodcem šlo celkem 551 lidí. Jsme tedy moc rádi za tak obrovskou účast a také za krásné počasí, které nám během dne vyšlo. Už teď pilně připravujeme následující sezónu 2018. A budeme se na vás opět těšit na viděnou za bránou našeho zámku v příštím roce,” uvedl ředitel zámku Mgr. Josef Kabát.

Na facebookovém profilu zámku lze zhlédnout přes 60 fotografií zachycujících celý průběh dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám