Hlavní obsah

Sezóna integrované boccie odstartovala v Nové Pace

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako již tradičně začalo letošní klání boccistů v první a druhé lize v Nové Pace. Za iSK Vysočina se turnaje v první lize zúčastnilo družstvo Třech Vlčků, Autocolor VM, 1. Žďárské a družstvo Rychlých želv ze Žďáru. Ve druhé lize hrálo nové družstvo Red Dragons a HSCVM.

Foto: Stanislav Merunka

Boccisté iSK Vysočina

Článek

Nasazení do základních skupin první ligy bylo provedeno na základě umístění družstev v předešlém ročníku. Ve skupině A hrála naše tři družstva Autocolor VM, Rychlé želvy a Tři Vlčci s loňskými vítězi družstvem Hrobařů. Do vyřazovacích bojů o 1. - 8. místo postoupila ze skupiny družstva Hrobařů a Rychlých želv, Autocolor VM a Tři Vlčci hráli ve skupině o 9. - 14. místo.  

Ve skupině C bylo nasazeno družstvo 1. Žďárské, Pražských orlů, Slavíků a Hořičaček. Do boje o 1. - 8. místo postoupila družstva Pražských orlů a 1. Žďárské.

Ve vyřazovacích bojích si výborně vedlo družstvo 1. Žďárské, když v prvním zápase porazilo papírového favorita družstvo Boulos Brňos 7:5, ve druhém utkání porazilo posledním míčkem v rozhodující směně další favorizované družstvo 1. Boccia Crew 4:3 a ve finále narazilo na celkového loňského vítěze 1. ligy, družstvo Hrobařů. Po vyrovnané první polovině zápasu se projevila větší zkušenost družstva Hrobařů, které zvítězilo 8:2.

Rychlé želvy prohrály v prvním utkání s 1. Boccia Crew a následně i s družstvem Boulos Brňos 6:7, respektive 3:8. V zápase o 7. místo porazily družstvo Žabovřesk 8:2 a skončily na celkovém 7. místě.

Družstva Třech Vlčků a Autocoloru VM po základních skupinách hrála ve skupině o 9. - 14. místo, kdy družstvo Třech Vlčků po výhře nad Lázeňáky 9:4, Lužáky 2 13:1 a Amatéry 5:4 obsadili celkové 9. místo. Družstvo Autocoloru VM po prohrách s Lázeňáky 8:6 a Amatéry 10:2 a výhře nad Trutnovskými Draky 8:2 skončili na celkovém 12. místě.

Ve druhé lize se v prvním kole zúčastnilo celkem pět družstev, která hrála systémem každý s každým. Družstvo HSCVM v prvním zápase prohrálo s Kocábkou 0:11, ale v dalším souboji družstev z Vysočiny porazilo nováčka soutěže družstvo Red Dragons 10:6, dále vyhrálo nad Kladeňáky 10:3 a nad Klabornou 8:5. Tyto výsledky zajistili družstvu HSCVM první místo.

Na pátém místě se umístil nováček družstvo Red Dragons, které je složené z převážné části tzv. Pražáků, hrajících florbal vozíčkářů, kteří se rozhodli v boccii  reprezentovat Vysočinu.  

Za vynikající výsledky všech družstev je nutno poděkovat všem hráčům, protože se jedná o nejlepší vstup do sezóny iboccie v historii iSK Vysočina. Doufáme, že i další kolo, které se bude konat v červenci po pobytovém a tréninkovém kempu v Hořicích

Poděkování patří rovněž našim podporovatelům a sponzorům - Kraji Vysočina, společnosti Maso Žďársko, Městu Velké Meziříčí a mnohým dalším.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám