Hlavní obsah

Setkání u vánočního stromu ve Městě Albrechticích

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na náměstí ve Městě Albrechticích na Krnovsku v pátek proběhla tradiční slavnost setkání u vánočního stromu. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program a litry horkého punče či svařáku na zahřátí v sychravém listopadovém počasí.

Foto: David Sztyper

Ve Městě Albrechticích proběhlo adventní setkání

Článek

Slavnost zahájil ve 13 hodin moderátor Jirka Veselý, který přivítal návštěvníky a prozradil divákům, na co se mohou v průběhu akce těšit. Představil také nabídku sociálních služeb, které ve svých stáncích reprezentovali zástupci Slezské diakonie, střediska Harmonie a organizace Help-in. Spojení slavnostního rozsvěcení vánočního stromu a ukázka sociálních služeb nebyla vůbec náhoda. Kdy jindy, než v nadcházejícím adventu, je třeba lidem připomenout, jak důležitá je pomoc těm, kteří měli v životě méně štěstí.

Pak už si ale vzala slovo výborná kapela Duo White, která hrála nejrůznější hity české i světové scény. Nechyběly písně skupiny ABBA, Elánu nebo třeba song na zahřátí – španělská La Bamba. Talentované dvojici se dokonce podařilo roztančit rozjařenou skupinku dětí, jež předváděly přímo pod pódiem veselé kreace.

Během odpoledne se náměstí zaplnilo návštěvníky, kteří se nezalekli mrholení, ani lezavé zimy a na nepříjemné počasí vyzráli pořádným horkým punčem, svařákem nebo voňavou klobáskou. Rodiče pak roztáli při pohledu na děti z místní základní umělecké školy, které pod vedením své učitelky přednesly vánoční říkanky a zazpívaly koledy. Po nich pódium ovládli svěřenci Veroniky Glötzerové z krnovské Základní školy Janáčkovo náměstí, hrála se pohádka Ať žijí duchové! - ta se dětem opravdu povedla, což publikum ocenilo smíchem a následným potleskem.

Samozřejmě nechyběly různé soutěže a hry na rozproudění zábavy a v závěru, přesně v 17 hodin všichni se zatajeným dechem sledovali, jak se postupně rozsvěcí světýlka na živém vánočním stromu, který na albrechtickém náměstí stojí už desítky let. Vánoce ve Městě Albrechticích už jsou opravdu za dveřmi a slavnost na jejich úvod se rozhodně povedla. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám