Hlavní obsah

Setkání s Petrem Chalupným v Kulturně komunitním centru Rybná

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 11. srpna se v Kulturně komunitním centru Rybná v Praze uskutečnilo setkání s Petrem Chalupným, absolutním Mistrem Čech v kulturistice a finalistou Mr. Universe, který patří mezi uznávané osobní trenéry současnosti.

Foto: Lenka Žáčková

Petr Chalupný v Komunitním centru Rybná

Článek

Setkání nebylo pouze o tom, jak máme správně cvičit, ale i o stravovacích návycích a správné výživě. Petr Chalupný účastníkům přiblížil i metodu Xbody, která je kombinací tradičního osobního tréninku s nejmodernější technikou cvičení, kterou je elektrická stimulace svalů (EMS). Tato technologie získala 1. místo na FIBO 2014, největším evropském fitness veletrhu, za nejlepší inovaci a design v oblasti fitness.

Z diskuse vyplynulo, že právě tato moderní metoda by do budoucna mohla pomáhat při speciálních trénincích i některým osobám se zdravotním postižením, které jsou jednou z cílových skupin Kulturně komunitního centra Rybná. Toto téma se stalo zajímavou výzvou pro odborný workshop.

Petr Chalupný zavzpomínal na své začátky, na to, kdy vstoupil ve svých čtrnácti letech poprvé do posilovny v Liberci. První roky posilování se mu prý všichni spíše smáli, protože od přírody měl štíhlou, až dokonce vychrtlou postavu a samotné výsledky za moc nestály. Sám toto období hodnotí jako promarněné hledáním toho jak na to.  

Nebyl prý nikdo v jeho okolí, kdo by ho vedl správnou cestou. Informace čerpal od kamarádů, kteří na tom byli podobně jako on. Vědomosti a nové poznatky hledal v časopisech, přesto se stal absolutním Mistrem Čech v kulturistice a finalistou Mr. Universe.

„Pokud ale máte sen a pevnou vůli, pak vás nic nemůže zastavit,“ říká Petr Chalupný. Ke zlomovému okamžiku naštěstí došlo, když se ho ujali manželé Sukupovi, pod jejichž vedením absolvoval několik svých prvních kulturistických soutěží. První velké úspěchy přišly po navázání spolupráce s Tomášem Burešem, který je absolutním vítězem Mistrovství světa v kulturistice federace NABBA, je však držitelem i řady dalších významných titulů.

„To co jsem se za ta léta naučil, nejen o fyzické stránce věci, dnes rád předávám lidem, kteří o to opravdu stojí. Mám radost, když vidím, jakými změnami procházejí,“ pronesl s naprostou upřímností usměvavý trenér a sportovec na konci svého workshopu v Kulturně komunitním centru v Rybné.

Workshopu se zúčastnila i fitnessinstruktorka Martina Kulichová, která si plní sen trenéra a kouče. Této mimořádně zajímavé akce se zúčastnil také model a herec Jan Havlovic, který má pro změnu na svém kontě titul Muž roku 2012. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám