Hlavní obsah

Sestry v akci

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský divadelní kroužek z Libochovic v letošním školním roce zrealizoval již tři úspěšné akce. Po představení „Ať žijí duchové“ a „Vánoční příběh“ si na konec školního roku připravil autorskou divadelní hru s názvem „Sestry v akci“.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková
Článek

Děti vymyslely příběh, vytvořily scénář a za pomoci rodičů si vyrobily kulisy a kostýmy.

Pohádkový příběh o střetu dobra a zla nás kromě jiného zavedl také do pekla plného zablešených čertů, kterým vládne Lucifer s manželkou Belzebubou. Hodná a milá Adélka zde musí splnit tři těžké úkoly, aby zachránila svojí zlou, namyšlenou a panovačnou sestru Evelínu. Za pomoci anděla a věrného pejska Corrinky vše zvládne a společně se sestrou se šťastně vrátí k mamince.

Pohádku malí divadelníci každý čtvrtek pilně zkoušeli a na závěr odehráli tři představení. V domovském sportovním a vzdělávacím centru Marstafit se ukázali svým rodičům, sourozencům a blízkým. Druhý den své herecké umění představili spolužákům a o týden později udělali radost babičkám a dědečkům v místním domově důchodců.

Všechna tři vystoupení byla odměněna obrovským aplausem a sladkou odměnou a děti se již těší na nové divadelní role, které začnou zkoušet po prázdninách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám