Hlavní obsah

Šestnáctý ročník hasičské soutěže pro děti v Plzni-Křimicích s rekordní účastí

Novinky, Luboš Vavřík

Na tradiční každoročně pořádanou hasičskou dětskou soutěž se letos sjel rekordní počet soutěžících a to 160 dětí z blízkého okolí Plzně.

Foto: Luboš Vavřík
Článek

Za krásného slunečního počasí se v sobotu 3. října sjelo do Plzně-Křimic celkem 40 dětských hasičských družstev na pořádané dětské závody místním sborem dobrovolných hasičů. Soutěž proběhla v kategorii starších a mladších dětí.

Celkem 160 dětí soutěžilo v těchto disciplínách: vázání uzlů, útok se džberovou stříkačkou, opičí dráze, v hodu na cíl a motání hadic. Nakonec se v kategorii starších z 25 družstev umístilo na 1. místě Hradiště, 2. místo patřilo Božkovu A a 3. místo Božkovu B. Křimice v této kategorii skončily v polovině výsledkové listiny.

Zato nejmenší hasiči z pořádajícího sboru udělali radost jejich dospělým kolegům, když se z 25 družstev umístili na krásném 3. místě za vítězem z Hradiště a na 2. místě družstvem z Litic. Všechny děti si z Křimic odvezly nějakou odměnu za dosažení dobrého umístění, nebo alespoň za jejich snahu při soutěži.

Tato tradiční soutěž křimických hasičů je mezi nejmenšími soutěžícími velice oblíbená a každým rokem se vrací soutěžit stále více kolektivů. Za touto úspěšnou akcí stojí dlouhodobá práce místních hasičů s dětmi, jimž není lhostejné, kdo v budoucnu bude dělat jejich záslužnou činnost pro ostatní spoluobčany, kteří potřebují pomoci, když jsou v nouzi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám