Hlavní obsah

Seniorka uhořela v posteli. Zapálila si cigaretu a nejspíš usnula

Novinky, Ondřej Kořínek

O život v neděli ráno přišla jednaosmdesátiletá seniorka v Brně-Líšni. Žena si zapálila cigaretu v posteli a zřejmě usnula. Od hořící postele následně vzplál celý pokoj. K záchraně ženy nepomohli ani policisté, kteří se do příjezdu hasičů snažili hasit.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Jako první si požáru všimla sousedka, která cítila kouř a horké vstupní dveře. Zavolala proto na tísňovou linku. Na místo jako první dorazila policejní hlídka, jejíž členové začali s hašením z hydrantu, který byl k dispozici na chodbě domu.

Hasiči dorazili na místo vzápětí. „Do zakouřeného bytu hasiči vnikli v dýchacích přístrojích a v jednom z pokojů našli jeho obyvatelku bez známek života na hořící posteli,“ řekl v neděli mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Lékař po příjezdu na místo mohl pouze potvrdit úmrtí seniorky. Záchranáři ale převezli do nemocnice jednoho z policistů, protože se nadýchal kouře.

„Způsobenou škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 10 tisíc korun. Z šetření vyplynulo, že požár zřejmě způsobila nedbalosti obyvatelky bytu - patrně při kouření,“ dodal Jaroslav Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám