Hlavní obsah

Seniorka málem obětí podvodu, včas zasáhla její známá

Novinky, Jaroslav Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senioři se v poslední době stále častěji stávají středem zájmu různých podvodníků. Tentokrát se obětí podvodu mohla stát seniorka z Bruntálska, včas naštěstí zasáhla její známá.

Foto: Markéta Sýkorová

Ilustrační foto

Článek

„Vše začalo tím, že 77leté paní z Bruntálu zavolal na pevnou linku neznámý muž a informoval ji, že k ní přijde pracovník telefonní společnosti z důvodu změny technologie a výměny telefonního přístroje," uvedla mluvčí bruntálských policistů Pavla Tušková.

Po krátké chvíli od telefonátu skutečně k domu seniorky přišel neznámý muž a oslovil známou seniorky, která právě do domu šla. Ta se ho otázala, co potřebuje. Když jí uvedl, že jde vyměnit telefonní přístroj, tak po něm žena chtěla průkaz. Muž sdělil, že průkaz nemá. Známá seniorky mu řekla, že si tedy jeho tvrzení ověří přímo u telefonní společnosti. 

„Na to muž zareagoval tím, že nasedl do vozidla a odjel. Následným ověřením bylo zjištěno, že k žádné výměně přístroje ze strany telefonní společnosti dojít nemělo a rovněž žádného pracovníka k seniorce neposlali a ani poškozenou nekontaktovali,” dodala Tušková.

V tomto případě díky duchapřítomnosti známé seniorky se naštěstí neznámý muž ani do bytu seniorky nedostal. 

V souvislosti s tímto případem policie upozorňuje starší občany, že podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali do jejich obydlí a k jejich penězům. Pokud z nich nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak je okrást. Poskytnuté informace si proto vždy ověřujte a nedůvěřujte neznámým lidem. Nikoho cizího si nevpouštějte do svého bytu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám