Hlavní obsah

Senioři z plzeňského centrálního obvodu mohou i nadále využívat bezplatnou právní poradnu

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již několik let využívají senioři třetího plzeňského obvodu bezplatnou právní poradnu, která je zaměřena na řešení různých právních záležitostí. Odborníci zde odpovídají na specifické otázky, pomáhají řešit právní problémy, nebo požadavky na právní služby zařazují přesně do uvedených oblastí práva.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

Služba bezplatné právní poradny pro seniory poskytuje právní poradenskou službu jednak ve věcech jednoduchých, ale také ve věcech komplikovanějších a spletitých. Umožňuje nasměrování zájemce a jeho konkrétního případu tak, aby jej mohl řešit nebo věděl, na jaké orgány se má obrátit.

Právní poradna je určena lidem starším padesáti let, kteří mají trvalé bydliště na území třetího plzeňského obvodu.  

Důležité je však vědět, že se nejedná o provádění úkonů ve věci - např. sepisování nebo kontrola smluv či podání nebo zastupování před soudy, úřady, organizacemi či třetími osobami.

Právní poradenství je zajištěno prostřednictvím kvalifikovaných advokátů s dlouholetou praxí zejména v těchto oblastech: právo občanské, rodinné, bytové, dědické. Právní poradenství se neposkytuje v oblasti trestněprávní či obchodně-právní.

„Chtěl bych vyzvat všechny ty seniory z našeho obvodu, kteří potřebují právní radu, aby neváhali a kontaktovali příslušnou pracovnici úřadu, která jim zajistí termín schůzky s advokátem,” uvedl starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.  

Kontaktní osobou na ÚMO Plzeň 3 je Olga Sammerová na telefonním čísle 378 036 472. Termíny právní poradny na rok 2018 jsou: 23. ledna, 13. února, 20. března, 10. a 24. dubna, 15. a 29. května, 12. a 26. června, 17. července, 21. srpna, 11. a 25. září, 9. a 23. října, 13. a 27. listopadu a 18. prosince.

Na setkání s advokátem je důležité se předem objednat.  

Reklama

Výběr článků

Načítám