Hlavní obsah

Senioři z Kostelce nad Orlicí hýří aktivitou

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik dárků s nádechem Vánoc připravila vedoucí Klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí dr. Miroslava Nováková za přispění celého osmičlenného výboru pro jeho členy na poslední měsíc letošního roku.

Foto: Hana Růžičková

Během celodenního výletu v září navštívili senioři z Klubu POHODA také nové expozice muzea v Dobrušce.

Článek

Prvním z nich je jednodenní zájezd nazvaný Předvánoční putování po východních Čechách a senioři na něj vyrazí 4. prosince.

Nejdříve zajedou do Podorlického skanzenu v Krňovicích u Třebechovic, kde si prohlédnou expozici lidové architektury, která je jediným muzeem tohoto typu v našem kraji. Ještě před obědem stihnou navštívit Perníkové hejtmanství Ráby přímo pod Kunětickou horou. Tamní muzeum perníku bude jistě vítanou příležitostí k nákupu třeba perníkové chaloupky nebo krásně nazdobených vánočních perníčků.

Předvánoční putování zakončí návštěva Muzea betlémů v Třebechovicích, které bylo založeno již v roce 1925 a nedávno znovu otevřeno po rozsáhlé rekonstrukci. Pohled na nejcennější exponát - Proboštův mechanický betlém - si určitě nenechá ujít žádný ze seniorů.

O necelý týden později, už 10. prosince, je pro „pohodáře“ připraveno předvánoční setkání na Rabštejně v Kostelci. Zajímavý program zabere celé odpoledne a začne ukázkou z koncertního vystoupení dětského flétnového souboru Sarabanda z Rychnova nad Kněžnou, který vede Martin Šeda.

Zvlášť seniorky určitě uvítají módní přehlídku v režii Broni Janšové. Pak dostane slovo kostelecký rodák, sportovec, redaktor a moderátor Honza Dušek v medailonku „Na slovíčko“. Závěrečný dárek od vedení Kulturního klubu Rabštejn v podobě projekce českého romantického filmu Martin a Venuše „napíše“ stylovou tečku za tímto setkáním kosteleckých seniorů, kterých je v Klubu Pohoda registrováno už více než dvě stě.

Duší všech akcí je vedoucí klubu dr. Miroslava Nováková, a tak bylo zajímavé zjistit její poznatky z organizace programu pro seniory. „Chtěla bych zdůraznit, že ať jsem oslovila kohokoliv při zajišťování výletu i setkání, vždy jsem se setkala se vstřícným jednáním. To platí také pro našeho výsadního dopravce firmu Baspo Skuhrov. Poděkovat musím i všem, kteří přislíbili účast v programu při setkání na Rabštejně a kteří se vzdali nároku na honorář,“ řekla vedoucí klubu.           

Reklama

Výběr článků

Načítám