Hlavní obsah

Senioři mohou oslavit svůj den v muzeu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K příležitosti Mezinárodního dne seniorů pořádá Metodické centrum muzejní pedagogiky Moravského zemského muzea v Brně s podporou ministerstva kultury v pondělí 2. října Den seniorů v MZM. Uskuteční se v Pavilonu Anthropos a v Dietrichsteinském paláci.

Foto: Jiří Smutný

Pavilon Anthropos, Pisárecká 5, Brno

Článek

V Pavilonu Anthropos (Pisárecká 5) bude od 10 hodin připravena komentovaná prohlídka výstavy Vítejte u neandertálců - Naši předchůdci v novém světle. Účastníky provede Petr Neruda. Zájemci se mohou zúčastnit besedy s Evou Vaníčkovou o rekonstrukci fyzické podoby neandertálce. Od 11 hodin bude možné absolvovat prohlídku stálé expozice se zaměřením na dioramata s výkladem Evy Frýzové.

V Dietrichsteinském paláci (Zelný trh 8) mohou senioři od 14 hodin nahlédnout s kurátorem Janem Břečkou do připravované stálé expozice soudobých dějin Středoevropská křižovatka - Morava ve 20. století. Současně bude možná i prohlídka výstavy Chvála sběratelství: 200 let služby moravské kultuře a vědě.

Pro každého účastníka Dne seniorů v MZM je připravena upomínka na jubileum založení MZM. Vstup do uvedených výstav po dobu programu je pro seniory volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám