Hlavní obsah

Senior neměl na krmení, jeho kozy umíraly hlady

Novinky, Leona Roháčková

Pro Jaroslava K. z Tupes byl chov čistokrevných sánských koz dlouholetou zálibou. Léta plynula a dnes sedmašedesátiletého muže dostihlo stáří. V jeho domě našli veterináři a policisté kolem tří desítek uhynulých, umírajících a nemocných zvířat. Muž je podezřelý z týrání.

Foto: PČR

Smrt hladem je pomalá a krutá

Článek

„Muž se dostal do složité životní situace, kvůli které neměl finanční prostředky na krmivo pro chov koz sánských. Doufal, že ve výběhu vypuštěná zvířata potravu naleznou, ale v zimě se tak bohužel nestalo. Přivolaný veterinář konstatoval, že zvířata vyhynula nejspíš na vyhladovění a nezajištění včasné veterinární péče," konstatovala tisková mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Uhynulá zvířata byla převezena k likvidaci, čtyři kusy budou muset být podle veterinářů pravděpodobně utraceny. O zbylá zvířata se postará veterinární správa, která je pravděpodobně umístí k novým majitelům.

„Ačkoliv v jednání podezřelého není patrný úmysl, může mu v případě prokázání viny hrozit až tříletý trest odnětí svobody, nebo zákaz činnosti," nechala se slyšet Eva Maturová.

Ne zrovna levnou likvidaci uhynulých zvířat by ale měl zaplatit majitel. Toho tak zřejmě čekají další problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám