Hlavní obsah

Šéfkuchař z Velkých Karlovic představí, co se přiučil v italské michelinské restauraci

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se předloni konal 2. ročník Karlovského gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích, zrodila se neobvyklá spolupráce mezi tamním Resortem Valachy a michelinskou restaurací La Subida v italském regionu Friuli.

Foto: Leona Brázdilová

Marinované bažantí prso je jedním z chodů menu inspirovaného michelinem

Článek

Šéfkuchař Subidy Alessandro Gavagna tehdy přijel na Karlovský gastrofestival předvést svůj um a připravit degustační menu pro návštěvníky Michelinské galavečeře v hotelu Horal. Zde zároveň vzniklo přátelství, které má další pokračování.

Půl roku po gastrofestivalu vyjeli na pozvání italské strany kuchaři z Horalu i dalších dvou hotelů Resortu Valachy do Subidy a pro tamní gurmány připravili degustační menu přibližující valašskou gastronomii. Šéfkuchař Horalu Jaroslav Orság se pak do Subidy vrátil ještě jednou, v listopadu 2012, kdy sbíral zkušenosti u Alessandra Gavagni přímo v jeho domovském působišti, v restauraci La Subida.

„Pracovat s michelinským kuchařem a sledovat jeho styl práce pro mě bylo velkým obohacením. To, co jsem se naučil, teď chci uplatnit u nás, samozřejmě s využitím valašských surovin a receptur," říká Jaroslav Orság.

Výsledkem je degustační menu Kouzlo Piemontu, které Jaroslav Orság připravil pro karlovickou zážitkovou restauraci Vyhlídka. V nabídce je až do konce února a představuje nejen pokrmy inspirované italskou michelinskou kuchyní ve valašském duchu, ale také vína známé vinařské oblasti Piemont. Návštěvníci ochutnají například jelení tatarák na fenyklovém salátku, dýňové halušky, polentové lokše s pečením kachním stehnem nebo marinované bažantí prso s hruškovou omáčkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám