Hlavní obsah

Sedmnáctiletý Tomáš utekl z léčebny. Rodina má strach, pokusil se o sebevraždu

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáctiletý Tomáš Holík ze Strachotína utekl v pondělí 15. dubna odpoledne z léčebny v brněnských Bohunicích. Byl zde hospitalizován kvůli sebevražedným sklonům. Zdravotní sestře zmizel během procházky. Do současné doby o sobě nedal nikomu vědět.

Foto: zdroj Daniela Holíková

Tomáše Holíka od pondělí 15. dubna, kdy utekl z léčebny v Brně-Bohunicích, hledá policie. Rodina má strach, že si sáhne na život.

Článek

Po úrazu hlavy, který utrpěl před půldruhým rokem, začal mít mladík psychické problémy. „Od té doby se změnil, začal mít deprese, užívá léky. Je sám nešťastný z toho, že má výpadky paměti. Nikdy ale z domova neutekl, nikdy také nebyl nikde sám až do rána,“ svěřila se jeho náhradní matka Daniela Holíková. Chlapce si před deseti lety vzala do pěstounské péče z mikulovského Dětského domova.

Za jeho útěkem z léčebny, kam byl převezen poté, co se pokusil o sebevraždu (o svých úmyslech také často hovořil s kamarády), může podle náhradní rodiny zklamání v lásce i nepochopení a nedůvěra ve škole. „Když jsme se dozvěděli, že zmizel, tak nás napadlo, že šel za slečnou, ale ona tvrdí, že spolu už nějakou dobu nemluvili,“ uvedla zklamaně matka a věří, že syn se brzy ozve jí nebo alespoň kamarádům.   

Tomáš je studentem hustopečského učiliště. „Ve škole dříve problémy neměl, těšil se do ní. Učil se zedníkem a bavilo ho to,“ dodal další člen rodiny Zbyněk Kalina.

Nezvěstný mladík je 180 cm vysoký, má světle hnědé vlasy a modré oči. Na sobě měl tyrkysovou mikinu s kapucí s potiskem buldoka a rifle.

Podle informací z pátrací evidence Policie České republiky není pohřešovaný chlapec nebezpečný svému okolí, ani nemá zbraň. Po chlapci pátrá policie i rodina. Případná svědectví hlaste na lince 158 nebo na kterékoliv služebně policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám